Brevete OSIM sau OEB, costuri reduse din 01 septembrie 2024 prin brevetul european unitar

Începând cu 1 septembrie 2024, un brevet european cu efect unitar va acoperi automat România odată cu depunerea instrumentului de ratificare a Acordului privind Curtea unică în materie de brevete.

Brevetul unitar reduce costurile asociate, printr-o singură cerere și o singură procedură, companiile din Romania putând obține exclusivitate și protecție pentru invențiile lor într-un număr mare de state membre ale UE.

În plus, se pot urmări în timp real și analiza toate cererile de brevete depuse de către firmele internaționale din același domeniu de activitate, companiile din România fiind informate despre progresele tehnologice și tendințele emergente din industria lor.

Prin protejarea invențiilor, dar și a mărcilor, copyright-ului, etc companiile își monetizeaza proprietatea intelectuală, evaluează în plus activul contabil și obțin o situație financiară mai bună în termen scurt prin înglobarea și evidențierea resurselor alocate brandului sau produselor noi promovate.

Mai multe detalii despre înregistrarea Brevetelor de Invenții la OSIM pot fi găsite AICI, iar pentru înregistrare Mărci la OSIM puți găsi detalii AICI. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *