Mirabela Miron

Președintă OFA UGIR

Președintă UGIR Regiunea N-E

Fondator Avisso, consultanță finanțări nerabursabile. Implicată în multe proiecte cum ar fi: Repatriot, RBL, Restart Home.

„Proiect de suflet – OFA UGIR – care îmi doresc să devină, cu ajutorul vostru, o mișcare de reinventare a României. O femeie de succes nu este doar cea care reușește să construiască și să conducă companii profitabile, ci și femeia care reușește să genereze schimbări în viețile oamenilor din jurul său.

Alături de aceste doamne minunate mi-am propus să se regăsească în valorile Organizației Femeilor Antreprenor din UGR.

”Femeile dețîn un rezervor de talente cel mai puțin explorat și utilizat din lume.” – Hilary Clinton

Îmi doresc ca OFA UGIR să fie acea platformă care să ofere doamnelor membre încredere în propria valoare, curaj pentru a încerca valorificarea multiplelor valențe și talente și inspirație pentru toți tinerii, pe care încercăm să-i creștem mereu mai bine decât generațiile pe care le reprezentăm. Pentru că prin natură noastră avem o preocupare majoră pentru viitor!”

Ana Maria Icătoiu

Vicepreședintă OFA UGIR

Ana-Maria Icătoiu are 20 de ani de experiență în domeniul proiectelor de investiții, al dezvoltării sustenabile, al independenței și eficienței energetice, al proiectelor de cercetare-dezvoltare-inovare.

În cadrul actualului Cadru Financiar Multianual european, sprijină clienții în atragerea de finanțări nerambursabile pentru investiții ce țin de creșterea productivității și a competitivității, inovare, transformarea digitală, sustenabilitate și tranziția verde, independența și eficiența energetică.

Este managing partner al filialei București în cadrul grupului de firme AVISSO și vicepreședintă a Organizației Femeilor Antreprenor din UGIR (OFA UGIR) din România.

Face parte din:

  • Comitetul Consultativ pentru Mediul de Afaceri al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului;
  • Comitetul de Monitorizare a implementării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR);
  • Comitetul de Monitorizare a implementării Programului Tranziție Justă 2021-2027;
  • Comitetul de Monitorizare a implementării Programelor Educație și Ocupare și, respectiv, Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027;
  • Comitetul de Monitorizare a implementării Programului Regional București – Ilfov 2021-2027;
  • Comitetul de Coordonare a Evaluării (CCE) pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF) 2021-2027;
  • Comitetul de Monitorizare a implementării Programului Asistență Tehnică 2021-2027.

Amalia Georgescu

Vicepreședintă OFA UGIR Regiunea N-E, Președintă OFA UGIR Iași

Președinte OFA UGIR Iași / Vicepreședinte OFA UGIR / Domeniul Antreprenoriat

„Am devenit antreprenor de mai bine de 15 ani, de când eram studentă în Iași, la FEAA (Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor), Universitatea Al. I. Cuza Iași. Am ales marketingul și relațiile publice ca direcții care să-mi definească cariera viitoare. Am preluat din 2007, împreună cu soțul meu, ing. Gabriel Georgescu, managementul firmei BIOCOMP, ca a doua generație de manageri-antreprenori a unui business de familie.

BIOCOMP este o firma 100% românească cu peste 29 de ani de experiență în oferirea sistemelor de biosecuritate ecologică integrată, lider în producția de dispozitive de dezinfecție pe baza de lumina ultravioleta UV-C. Tehnologia de biosecuritate ecologica integrata marca BIOCOMP asigură un mediu sănătos și lipsit de virusuri, bacterii si alte microrogranisme daunătoare în orice mediu în care locuim sau ne desfășurăm activitatea.” Amalia este, în prezent, doctorând și analizează relațiile de asociere și de dezvoltare ale afacerilor. De asemenea, mai dezvoltă, în paralel, de peste 18 ani, un business in domeniul consultanței, al trainingurilor și al organizării de evenimente: AGEO Events.

Lilia Mosoreti-Panait 

Vicepreședintă OFA UGIR și

consilier juridic UGIR

”Patronatul OFA UGIR este calea prin care femeile antreprenor pot schimba viitorul. Viitorul lumii afacerilor, viitorul comunităților locale, viitorul României. Dacă vrei să produci o schimbare, începe cu tine!”

Oferă consultanță juridică de peste 20 de ani iar de curând s-a lansat în afaceri, fiind membru fondator al companiei IMPACT ASSESSMENT. Prin alegerea carierei juridice a reușit să-și potrivească personalitatea cu profesia, obțînând astfel și satisfacții profesionale mari.

Factorul ”personalitate” este cel mai important în procesul de alegere a profesiei și, pentru că sunt o persoană extrovertită, cu prezență de spirit, creativă, cu abilitați oratorice, am ales cariera în drept. Abilitatea de a găsi soluții inovative mi-am dezvoltat-o datorită nevoilor angajatorilor mei care au fost mereu diferite, căutând în special servicii de consultanță multidisciplinare în jurisdicții și ramuri diferite de drept.”

Cele mai mari provocări ale carierei au constat în găsirea de soluții care să includă cunoașterea mai multor industrii, combinarea expertizelor non-juridice cu cele juridice, cu impact pozitiv în business, precum si cele legate de reprezentanța patronatelor în CES, organ consultativ al Parlamentului – Comisia de concurență neloială și protecția consumatorului .

Viorica Cojocaru

Directoare comunicare OFA UGIR și UGIR

OFA UGIR este asemenea unui diamant care își șlefuiește fațetele cu fiecare noua femeie antreprenor devenită membră. Pentru că fiecare este unică și aduce patronatului un plus de strălucire, iar împreună au forța să lumineze viitorul economiei românești, viitorul copiilor noștri în țara noastră. De aceea iubesc și sprijin patronatul OFA UGIR, așa cum mă ajută priceperea.”

Viorica Cojocaru – economist de profesie, coordonează comunicarea instituțională și cu membrii în cadrul Confederației patronale UGIR – Uniunea Generală a Industriașilor din România. Membră în Plenul Consiliului Economic și Social din anul 2017. Consideră că dialogul social este un instrument de promovare legitimă a interesele membrilor patronatelor (și sindicatelor), pe politici care vizează guvernanța economico-socială, în fața autorităților publice centrale și locale.

Iar femeile antreprenor, organizate în patronatul OFA UGIR, au multiple atu-uri pentru a avea performanță în dialogul social.

Mioara Iofciulescu

Vicepreședintă 

Departament dezvoltarea

rețelei parteneriale

Managing Director – Atlantis România

Președinte, Academia de Artă Handmade București

“Oricând este momentul potrivit să învățăm lucruri noi, să fim creativi, să inovăm și să experimentăm pentru a evolua, atât la nivel profesional, cât și în plan personal. Cred în forța interioară și în capacitatea profesională a femeilor din România și am convingerea că acestea au o contribuție semnificativă la dezvoltarea sustenabilă a societății în care trăim.”

Este licențiată atât în comunicare și relații publice, la SNSPA, cât și în științe juridice, cu specializări în drept civil și dreptul afacerilor, la Universitatea Titu Maiorescu din București.

De asemenea, a absolvit cu distincție un program de master in administrarea afacerilor la Universitatea Tiffin din Statele Unite ale Americii, cu specializare în leadership și management internațional și deține expertiză ca manager de proiect, achiziții publice, formator, arte combinate și consiliere pentru dezvoltare personală.

Maura Anghel

OFA UGIR

Maura Anghel este un jurnalist ieșean de marcă cu experiență de peste 25 de ani, dedicat acestei frumoase meserii, pe care nu a abandonat-o niciodată. Pasiunea ei pentru cuvântul scris a mers însă mult mai departe.

Maura este astăzi un antreprenor de succes. Are propria ei firmă de comunicare și PR, a înființat Clubul de jurnalism și public speaking pentru copii, a inițiat Festivalul Alternativ de Creativitate Kre@tivIS și este implicată în nenumărate campanii umanitare!

Anamaria Popa

OFA UGIR

Anamaria Popa, antreprenor si specialist in grafic design si campanii de promovare. Anamaria este îndrăgostită de grafică și design și de aici s-a născut și firma Design Pathways, pe care a înființat-o cu încă doi prieteni.

A lăsat comoditatea de a fi angajat, cu program fix și de a se aventura pe cont propriu. Astăzi, ea a reușit să aibă o carte de vizită de excelență și un portofoliu de clienți stabili.

Anamaria este activ implicată în patronatul OFA UGIR în cadrul departamentul de marketing și promovare.

Col(rz).ec Dorina Ciornei – Donighian

Secretar general OFA UGIR

Dorina Ciornei are o carieră militară de succes, de 30 de ani! Este specialist în planificare și sprijin logistic, expert în marketing și specialist în managementul infrastructurii militare.

Dorina Ciornei este expert în managementul logistic operational și în planificare, programare, bugetare, acțiuni militare. În present, Dorina este director marketing C&D Moldexpert Consulting Security SRL Iasi dar și președinte Asociația Familia Tradițională  Iași. Nu în ultimul rând,  Dorina Ciornei este Vicepreședinte Fundația Colegiului Național de Apărare filiala Iași.

Dorina s-a alăturat echipei OFA UGIR din două motive: ”Cred în puterea lui ÎMPREUNĂ! Cred în forța Energiei feminine!”, spune Dorina.

Andreea Baciu

Trezorier OFA UGIR

Administrez o clinică de înfrumusețare și remodelare corporală – Clinica Endorfine, și implementez proiecte cu finanțare nerambursabilă.

Carmen Fediuc

Președintă OFA UGIR Suceava

Expert accesare finanțări nerambursabile. Conduce o afacere de succes, are planuri de dezvoltare bine puse la punct, crede cu tărie într-un set impecabil de valori, îi plac expedițiile montane și este pasionată de studiul psihicului uman.

Carmen Fediuc, un nume pe piața Sucevei, este un adevărat explorator atât în afaceri, cât și în ceea ce privește umanul. 

”De 3 ani sunt antreprenor și îmi folosesc expertiza, gândirea analitică și structurată și capacitatea de a găsi soluții optime pentru a ajută antreprenorii să primească fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea activității curente din firma sau pentru lansarea de noi activității.”

Camelia Anca Lupașcu

Președintă OFA UGIR Botoșani

Camelia Anca Lupașcu este absolventă a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor și co-fondatoare a ANVI PROFESIONAL SECURITY și ANVI CENTER ABOUT FIT. 

Este pasionată de sport și psihologie, deschisă spre nou și mereu cu dorința de a învâța!

Mirela Lungu

Președintă OFA UGIR Neamț

Administrator PETROTEHNIC SRL.

”Experiența mea din lumea antreprenoriatului este una complexă. Am început în anii ’80 cu o secție de tricotaje, depozit materiale de construcții, magazin alimentar, firmă de transport persoane în străinătate și lista poate continua, în prezent ocupându-mă cu vânzarea de produse industriale.

Decizia de a face parte din Organizația Femeilor Antreprenor a fost una firească, din dorința de a evolua și de a fi conectată la realitatea economică actuală, aflată într-o continună schimbare.”

Mirabela Bujor Vaslovanu

Președintă OFA UGIR Bacău

”Sunt femeie de afaceri în plină ascensiune, aș zice eu, absolventă a Universității Al Ioan Cuza Iași, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, a unui master în Contabilitate, expertiză și Audit, membră a Corpului Experților Contabili și a Contabililor Autorizați din România, membră a Camerei Auditorilor Financiari din România, membru și coordonator în cadrul OFA UGIR.

Cine sunt eu? Am să răspund prin prisma unei cliente, “un altfel contabil” care promovează o contabilitate “next level”, care se pliază pe nevoile clientului, care este disponibilă, zâmbitoare, care este mereu acolo.”

Anca Cosma

Președintă OFA UGIR Bihor

Mă numesc Anca Cosma, sunt economist licențiat al Universității de Vest Timișoara în domeniul Administrarea Afacerilor, cu studii de master în domeniul audit și contabilitate și am acumulat o experiență considerabilă  în contabilitate, fiscalitate, management financiar și consultanță în afaceri și fonduri europene.

Printre cele mai mari realizări ale carierei mele se numără calitatea de co-founder și CFO al grupului de firme MENS MENTIS –  companie lider pe piața din România și Ungaria în domeniul echipamentelor de fitness – comercializare, producție, dotare săli de sport.

În paralel am  creat  și dezvoltat  în Ungaria un business care reprezintă un nou concept  pe piața de beauty si fitness. Deoarece provocările mă definesc, îmi place să lucrez cu oamenii și să ne dezvoltăm împreună sunt cofounder și managing partner al  companiei de consultanță în afaceri și fonduri europene Ansi Project by Aria United. Nu în ultimul rând sunt partener și CFO al unuia dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cluburi din Oradea – One and Only Lords Pub și lucrez la deschiderea unui restaurant propriu.

Deși mă mândresc cu cariera mea, de departe cea mai mare realizare a mea este o fetiță minunată de 10 ani care îmi umple viața de bucurie și culoare.

Oana Luca

Președintă OFA UGIR Cluj

Cu o experiență profesională de peste 20 ani în domeniul consultanței fiscale, Oana Luca este în prezent consultant fiscal independent, membru al Camerei Consultanţilor Fiscali. Este implicată în activitatea de consultanţă fiscal judiciară şi extrajudiciară, specializată în consultanță fiscală locală şi internațională, preocuparea sa majoră fiind orientată către consilierea contribuabililor înainte și pe durata derulării inspecţiilor fiscale.

Expertiza sa profesională a fost acumulată şi prin prisma calităţii de expert contabil şi auditor financiar, fiind membru activ al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Romania începând cu anul 2004, respectiv al Camerei Auditorilor Financiari din România din anul 2006.

Crede în puterea comunităților și în potențialul acestora de a produce schimbări pozitive și de a influența dezvoltarea socială, economică sau culturală a unei a societății noastre în general, fapt pentru care este membru activ al APAR – Asociatia pentru Antreprenoriat din România, al AFA – Asociației de Afaceri Cluj și al OFA UGIR – Organizația Femeilor Antreprenor din România.

Marta Bianca Pintea

Președintă OFA UGIR Bistrița-Năsăud

Am 41 ani sunt căsătorită și am o fetiță de 14 ani.

Practician în insolvență, mediator autorizat, vicepreședinte al Consiliului de mediere București până la 01.03.2020, actualmente membru în CM, consilier juridic cu o vechime în profesie de 18 ani. Membru Rotary Club Bistrița-Nosa.

Monika Kozma

Președintă OFA UGIR Mureș

Cu înființarea Fundației Pro Economica, în anul 2017 intenția mea a fost, de a pune în practică o strategie de dezvoltare economică, care se axează pe agricultură.

Strategia regională care cuprinde 16 județe și prin care am ajutat deja aprox. 5500 de fermieri și IMM-uri în 5 județe ale regiunii centru, a fost un pas important după întorcerea mea în țară, prin care se dovedește că nimic nu este imposibil.

Anda Maria Lupsan

Președintă OFA UGIR Brașov

Am 38 de ani, sunt mamă a două fetițe minunate, soție și antreprenor. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul UBB-Cluj, am avut o evoluție profesională destul de variată, activând în mai multe domenii: vânzări, PR, marketing și organizare de evenimente.

De aproape 10 ani sunt parteneră într-o afacere de e-commerce, care iși are sediul în Spania, desfășurând alături de partenerii noștri din domeniul home&living, afaceri B2B în toată Europa. Totodată am o experiență de 15 ani ca designer de interior, profesie care s-a născut dintr-o pasiune și pe care am hrănit-o și cizelat-o atât prin participarea la numeroase cursuri în țară și în străinătate, cât și prin mult studiu individual.  

Elsie de Wolfe, inventatoarea designului interior ca profesie, a spus cândva, prin anii 1900, la New York: “I am going to make everything around me beautiful – that will be my life”. 120 de ani mai târziu, în celălalt capăt al lumii, cuvintele ei sunt motto-ul vieții mele, ambiția mea cea mai arzătoare fiind aceasta: să aduc în viața oamenilor din jurul meu cât mai multă frumusețe posibilă și să mă inconjor, la rândul meu, de frumos.

Sunt onorată pentru oportunitatea oferită de a deține funcția de Președinte OFA Ugir în Brașov și am încredere că împreună vom dezvolta o comunitate de femei puternice și împlinite, care se susțin reciproc și se ajută una pe cealaltă să crească.

Codruța Șuteu

Președintă OFA UGIR Alba Iulia

Cu o experiență de peste 17 ani în profesia de avocat si mediator, activând în principal în domeniul dreptului comercial și dreptului familiei, am conștientizat rolul major pe care femeile îl joacă în toate domeniile vieții publice și private prin seriozitate, dedicare, perseverență, implicare activă și entuziasm.

Calitatea de moderator radio și tv mi-a oferit, de asemenea, oportunitatea să intervievez femei implicate activ la nivel local, în scopul dezvoltării comunității, în principal, prin promovarea educației, a spiritului civic activ și a unității membrilor comunității.

Personal fac parte din mai multe proiecte de voluntariat la nivel local și national, proiecte prin care ne străduim sa îmbunătățim viata adulților și a copiilor – grupuri tinta a acestor proiecte.

Mărturisesc că sunt mandră și fericita că OFA – UGIR mi-a oferit șansa să fac parte din această echipă minunată de doamne-antreprenor, soții si mame, care își dedica timpul, energia și pasiunea pentru a îmbunătăți România și pentru a oferi noii generații o țară mai bună, mai atractivă, unde noua generație să își dorească să rămână și să investească în viitorul ei și al copiilor ei.

Împreună suntem mai buni si mai puternici!

Marinela Strîmbulescu

Președintă OFA UGIR Gorj

Consultant fonduri europene – Consultanța este marea ei pasiune și se dedică business-ului pe care l-a construit cu migală și tenacitate mare parte din viața ei.

Susține proiectele culturale, este încrezătoare în forța antreprenoriatului feminin și caută mereu soluții pentru ca nivelul de trai din zona în care trăiește să crească.

”Consider că atunci când faci lucrurile cu credință și profesionalism, când îți dorești să devi în fiecare zi mai bun și accepți provocările pe care le întâlnești în activitate, este doar o chestiune de timp să ajungi la succes.”

Daniela Nicolae

Președintă OFA UGIR Craiova

Este fondator Craiova Business Club și administrator în cadrul unor companii de transport internațional, consultanță și deține un incubator de faceri.

De asemenea, este membru APAR – Asociația pentru Antreprenoriat România.

Licențiată în Managementul Financiar Contabil la Universitatea din Craiova, în Psihologie cu Nutriție la St. Mary‘ London și master în Managementul performant în alimentație publică, agroturism și protecția consumatorului.

Crăița Nicula

Președintă OFA UGIR Arad

Expert contabil și consultant fiscal, având studii economice și juridice, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul profesional, partener într-o societate de expertiză contabilă și consultanță fiscală, înființată în 1995, îmi dedic parte din activitate sprijinind dezvoltarea economică a companiilor private.

Prin OFA UGIR, scopul principal este de a crea o legătură între mediul de afaceri și Ministerul Finanțelor Publice, prin prezentarea de inițiative legislative, puncte de vedere și soluții pentru îmbunătățirea legislației fiscale și rezolvarea problemelor antreprenoriatului.

Anișoara Radu

Președintă OFA UGIR Tulcea

Economist și Mediator – Life Coach, deputat la final de mandat, soție, mamă, prietenă, camarad de nădejde.

“Pentru OFA UGIR mă recomandă experiența managementul privat (exercitat timp de 25 de ani), în implementarea de proiecte europene componentă nerambursabilă, mă preocupă calificarea personalului la locul de muncă (conform legi i76/AJOFM), implementarea de Minimis.

Cu experiență în management bancar, am deținut franciza Volksbank România pentru județul Tulcea. Am experiență în Administrația Publică, am fost Director Coordonator al Direcției Generale a Finanțelor Publice Tulcea, Președinte Director General al CAS Tulcea.

Este benefică experiența acumulată în ultimi patru ani de deputat în Parlamentul României unde am activat în Comisia pentru muncă și protecție socială precum și în Comisia pentru buget, finanțe și bănci. Absolventă-Înalți funcționari publici.

Am structurat un adevărat sistem de valori bazat pe profesionalism, pe obiective concrete, susținute cu maturitate, perseverență, o conduită pe care am dezvoltat-o permanent pentru că eu cred, asemenea multor semeni, că am o MISIUNE: să sprijin mediul de afaceri, breasla din care am plecat și unde mă întorc cu toată expertiza pe care am reușit să o cumulez în timp, cu dorința de a face mai mult pentru un mediu de afaceri sănătos.

Și dorința de a contribui la dezvoltarea mediului de busines, cel mai important pilon de susținerea economiei românești aflate într-un moment complicat.”

Florentina Mănăilă

Coordonatoare dezvoltare

OFA UGIR Buzău

Antreprenor, fondator și manager al MONDO CONSULT SRL – firmă ce oferă consultanță în afaceri și financiară, alături de organizare cursuri specializare și evaluări pe diverse specializări și formări profesionale.

Georgiana Damian-Săvăstru

Președintă OFA UGIR Galați

Georgiana Damian-Săvăstru, psihoterapeut, fondator Zensibil, co-fondator și manager FabuloCity Preschool & Afterschool.

Georgiana Damian-Săvăstru este psihoterapeut de familie, creator al programului Zensibil, o platforma de resurse psiho-educative (jurnale de self-therapy pentru femei și adolescente, tabere, cursuri și workshopuri pentru copii, adolescenți și adulți) și co-fondator si manager FabuloCity Preschool & Afterschool, un centru educațional din Galați unde educația se împletește cu psihoeducația.

Georgiana este, de asemenea, câştigătoarea competiției OFA STARTUP ANGELS, editia I, când a câştigat locul I prin promovarea conceptului Zensibil şi a programelor de educație pentru copii marca FabuloCity.

Elena Luiza Oprea

Președintă OFA UGIR Constanța

Născută la malul mării, Elena fost dintotdeauna pasionată de călătorii, turism și organizare evenimente, sub diverse forme: lucrând 21 ani în hoteluri de 4 stele pe litoralul românesc, în propria agenție de turism și organizări evenimente, în propriul start-up (marketplace de experiențe turistice) sau.. doar ca un simplu turist.
 
Alături de colegele ei, „împacheteaza” vacanţe minunate, şi organizeaza evenimente, pentru clientii agentiei.
 
Membră activă în organizaţii şi cluburi de afaceri din Constanţa, Elena susţine antreprenoriatul feminin şi nu ezită să împărtăşească din experienţa sa şi altor antreprenoare, încurajându-le pe parcursul profesional.

Florina Vutei

Președintă OFA UGIR Argeș

Absolventă la Universitatea din Craiova, specializarea Business Administration. Fondator Brand Un băiat și o fată, Câmpulung Mușcel din anul 1997, dintr-o afacere mică de familie, în care eram propriul angajat, lucrând într-un mic laborator de cofetărie-patiserie.

Afacerea s-a dezvoltat pe parcursul anilor, în prezent deținând un lanț de cofetării și restaurante în mai multe orașe, însumând 6 locați (Câmpulung, Mioveni și Pitești). Totodată, în prezent deținem o Pensiune de 3 stele, în cadrul căreia se află singurul Centru SPA din zona Mușcel.

Principalele obiective de care mă ocup sunt gestionarea eficientă a producției și a activității desfășurate la toate locațiile deținute, astfel încât să ajung la o dezvoltare majoră a brand-ului.

Implementarea a mai multor proiecte pe diferite axe:

  • Înscrierea la OSIM a brand-ului UN BAIAT ȘI O FATĂ;
  • Înscrierea la OSIM a unui produs specific zonei Muscelului și realizat în laboratorul propriu, și anume Covrigul cu ou, precum și atestarea lui ca produs tradițional, unic în România;
  • Participarea în cadrul mai multor evenimente și târguri de profil din interiorul României și din străinătate.

Ana-Maria Alexandru

Coordonatoare dezvoltare

OFA UGIR București

Sunt Fondatoarea AMA Leadership Academy și creatoarea metodologiei de coaching holistic: Apreciere, Măiestrie, Armonie. Mi se spune AMA. 

În acești 25+ de ani de experiență în antreprenoriat și leadership, am contribuit la succesul organizațiilor, echipelor, comunităților și membrilor acestora cu rezultate excelente atât în sportul de performanță și în sistemul educațional din România, cât și în mediul de afaceri la nivel național și internațional. La programele susținute de-a lungul timpului, au participat mai mult de 10.000 de persoane, majoritatea acestora femei antreprenor cu rol de leadership în organizațiile din care fac parte.

De aceea îmi dedic în continuare cea mai mare parte a timpului susținerii femeilor din variate organizații și comunități profesionale și a tinerelor care aspiră la roluri de leadership în viitor prin susținerea de conferințe pentru creșterea conștientizării importanței femeii în societate și prin programe specializate, pentru Dezvoltarea Leadershipului Feminin. 

Alina Novac

Coordonatoare dezvoltare

OFA UGIR București și UE

Este Coordonator al Departamentului de Relații Internaționale OFA UGIR.

Pe parcursul cariei profesionale, a activat cu succes în diverse domenii precum consultanță în business development, protecția informațiilor clasificate, aviație civilă, securitate și apărare.

Actualmente deține funcția de consilier parlamentar în afaceri europene și este fondator a 3 afaceri cu capital 100% românesc în domeniile HoReCa, producție textilă, proiectare și design vestimentar.

„Puterea și inovația antreprenoarelor sunt fundamentale în construirea unui viitor sustenabil și echitabil. Prin sprijinirea antreprenoriatului feminin, nu doar că promovăm egalitatea de gen, dar și deblocăm un potențial enorm de creativitate și resurse, contribuind astfel la prosperitatea societății noastre, atât la nivel național, cât și pe scena internațională.”

Extinderea rețelei de filiale OFA UGIR în diverse state reprezintă o strategie esențială pentru consolidarea relațiilor economico-sociale bilaterale, având un impact semnificativ în promovarea și stimularea dezvoltării mediului de business romanesc la nivel internațional. Prin deschiderea acestor filiale internaționale, facilitam colaborarea între companii și sprijinim schimburile comerciale, contribuind astfel la consolidarea parteneriatelor economice transfrontaliere.

Cu determinare, vizez înființarea a cel puțin două noi filiale internaționale anual, aducând împreună mediul de afaceri și cel diplomatic într-o colaborare sinergică, cu o viziune comună pentru dezvoltare economico-socială, deschizând noi oportunități la nivel global.

Marinela Șerbănescu

Președintă OFA UGIR Prahova

Absolventă a două facultăţi economice, prima de Management Financiar Contabil, a doua de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, ambele la Academia de Studii Economice din Bucureşti, mi-am început cariera de economist în anul 2001.

Parcursul meu profesional, de la economist la expert contabil şi de la expert contabil la vicepreşedinte CECCAR Prahova, nu a fost nici foarte uşor, dar nici foarte greu.

Am muncit foarte mult, am învăţat foarte mult, am oferit foarte multă încredere clienţilor şi, nu în ultimul rând, am format oameni. Am folosit de mai multe ori adverbul „foarte” pentru că totdeauna am urmărit şi urmăresc asigurarea performanţei în profesie.

Sunt de peste zece ani asociat şi administrator la o firmă de contabilitate şi expertiză contabilă din judeţul Prahova, firmă care, începând din anul 2014 şi până în prezent, a ocupat unul din primele cinci locuri în topul firmelor de contabilitate din judeţ.

Poziţia de vicepreşedinte al Consiliului Filialei CECCAR Prahova o ocup din anul 2018 şi reprezintă pentru mine o încununare a muncii, a efortului depus în cariera mea în domeniul contabilităţii. Îmi face o deosebită plăcere să particip şi să contribui la organizarea evenimentelor desfăşurate sub egida Filialei CECCAR Prahova.

Iubesc profesia pe care o practic, iubesc să contribui la dezvoltarea acesteia şi iubesc să văd clienţii firmei mele de contabilitate multumiţi.

Adriana Argint

Coordonatoare dezvoltare

OFA UGIR Spania

Coordonator OFA UGIR Spania / 2020 – 2022 Președinte OFA UGIR Brașov

De la 35 de ani am decis să-mi deschid în România prima mea afacere. După 16 în Italia, am doi copii și, după ce 10 ani am lucrat în administrarea afacerilor imobiliare ale familiei în această țară, am decis că este momentul să îmi deschid singură firma mea, însa în România.

Evident, nu sunt singura femeie care a simțit nevoia să se reinventeze în contextul profesional așa că, urmându-mi intuiția și pasiunea, acum sunt titulara unei clinici de estetică –SkinMedic Beauty Clinic în Brașov.

Oana Miron

OFA UGIR

Oana Miron este licențiată în Științe Politice și Drept și specialist în formare profesională. În prezent, este doctorand în Managementul sistemelor de sănătate, președinte al Centrului de Analiză și Mentorat Strategic și vicepreședinte al Fundației Colegiului Național de Apărare. 

„Am făcut dintotdeauna ceea ce mi-a plăcut și am încercat să fiu un bun profesionist, deoarece știu că omul sfințește locul. Sunt mamă și femeie de afaceri, un mix pe care l-am abordat ca pe o provocare, admițând că poate fi dificil să găsești un echilibru între viața de familie și cea profesională. Îmi doresc ca tot ceea ce fac să ofere plus valoare comunității, iar OFA UGIR este exact ceea ce avem nevoie pentru dezvoltarea comunității de afaceri. Împreună putem reconstrui România de mâine!”

Descoperă mai multe detalii despre echipa OFA UGIR:

AICI