Conferința internațională OFA UGIR: ”Rolul femeilor în dezvoltarea României”

Începutul lunii noiembrie ne pregătește un evenimement internațional marca OFA UGIR – Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR, a cărei temă principală se axează pe ”Rolul femeilor în dezvoltarea României”. 

Conferința Internațională ce va reuni în cadrul celor 4 paneluri de discuții atât reprezentanți ai instituțiilor publice, cât și speakeri naționali și internaționali, va avea loc marți – 07 noiembrie, începând cu ora 09:30, în cadrul InterContinental Athénée Palace Bucharest.

Într-o perioadă caracterizată prin transformări rapide și conexiuni din ce în ce mai strânse între națiuni, rolul femeilor în creșterea, inovația și consolidarea societăților a devenit un subiect central de discuție. 

Începând cu tema implicării femeilor în societatea românească, vom decela influența politicilor europene care nu doar susțin, dar și catalizează participarea femeilor în toate sferele sociale și vom analiza punctele de convergență și divergență ale României față de alte state membre ale UE și nu numai. Vom afla care sunt proiectele guvernului României pentru a facilita accesul femeilor la resurse (educaționale, financiare, poziții de decizie executive). De asemenea, vom explora mecanismele prin care putem capitaliza și extinde impactul femeilor, cu un accent special pe energia și pasiunea generațiilor emergente.

Domeniul economic reprezintă un alt punct nodal al discuției noastre. Abordând atât măsurile și proiectele guvernamentale, cât și experiențele concrete din companii și organizații de renume, vom căuta să înțelegem cum antreprenoriatul feminin poate fi o forță de schimbare și de progres în economia României. Vom sublinia, de asemenea, rolul femeilor ce activează în domenii mai degrabă tehnice care pot influența din interior transformarea economiei țării noastre și creșterea nivelului de competitivitate pe plan mondial.

Din perspectiva predării ștafetei de la femeile implicate de ani de zile în viața comunităților către generațiile tinere, ne vom întoarce privirea către studii științifice privind echilibrul de gen și vom analiza avantajul operațional al parteneriatelor dintre mediul de afaceri, structurile patronale și societatea civilă în ceea ce privește derularea de programe de educație sanitară personalizate pe categorii de vârstă. Vom dezbate, de asemenea, importanța și influența modelelor autentice în formarea aspirațiilor și viziunilor femeilor, precum și modul în care acestea pot fi cultivate.

În sfârșit, politica, cu toate complexitățile și provocările sale, ne va oferi un cadru pentru a examina progresele și obstacolele femeilor în sfera publică. Vom adânci analiza tendințelor recente și vom contura strategii pentru un viitor în care reprezentarea echitabilă să devină o realitate palpabilă.

Vă așteptăm alături de noi cu o curiozitate crescândă și cu dorința de a împărtăși și a învăța reciproc. Împreună, vom scrie următorul capitol în evoluția rolului femeilor în România.

Mai multe detalii legate de agenda conferinței, speakeri și alte noutăți regăsiți AICI. 

înscrie-te gratuit aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *