După invitația și participarea în cadrul unui eveniment profesional de business networking din Croația, în mai 2022, OFA UGIR a dezvoltat, câteva luni mai târziu, relațiile de cooperare cu NGO Femina Croația prin semnarea oficială a acordului de parteneriat și de lansare a sediului OFA UGIR in Split, Croația.
Descoperă AICI mai multe detalii cu privire la evenimentul ce a avut loc în Croația.
Cu această ocazie, ne dorim să vă informăm că evenimentele marca NGO Femina, în parteneriat cu OFA UGIR continuă, astfel, vă invităm pe 31 mai 2023, în cadrul Librăriei Marka Marulika din Split, la un nou eveniment de networking la nivel internațional – ”Women and International Relations: Experiences and best practices of women in international affairs”.
Acest eveniment este gratuit, dar în acest sens se încurajează donațiile pentru a susține proiectul Building bridges| Saving water.
Descoperă mai multe detalii despre proiect AICI.
- De ce evenimente si parteneriate la nivel internațional?
Pentru că echipa OFA UGIR crede în puterea dezvoltării și implicării femeii în antreprenoriat și alte proiecte de importanță majoră pentru societate. De aceea încurajăm oportunitățile de cooperare și dezvoltare a relațiilor de afaceri la nivel internațional, schimburile de experiență, misiunile economice și alte oportunități de lansare pe piețe noi.
- De ce să participi la evenimentele de networking?
Evenimentele de networking se bazează pe mai multe principii și oferă o mulțime de oportunități.
Networking-ul este un proces și un instrument de marketing cu efect puternic, care iniţiază şi susţine succesul pentru orice persoană sau organizaţie. Reţeaua de contacte se poate activa în două direcţii atunci când se participa la evenimente, spre exemplu: social (social networking) sau de afaceri (profesional/business networking).
Obiectivul principal al networking-ului este de a forma şi susţine relaţii cu alte persoane si organizatii. De cealaltă parte, în termeni de business networking, obiectivul de bază este acela de a forma relaţii profesionale care pot stimula evoluţia afacerii, precum şi perspectivele în ceea ce priveşte piaţa forţei de muncă sau a dezvoltarii personale.
Pe scurt, networking-ul poate însemna pentru cei mai mulți dintre noi construirea unor relații de calitate cu persoane din mai multe domenii de activitate, care ne pot aduce pe termen lung beneficii sociale, profesionale și personale.
Crearea unei rețele de contacte te ajută să te informezi asupra tendinţelor şi asupra unor noi modalităţi de a gestiona situaţiile profesionale în care te afli: la nivel de antreprenor sau de manager junior, mid-level sau senior.
- Cine este NGO Femina?
Femina este o organizație nonprofit înființată de femei cu background internațional din Republica Croația. Misiunea Femina este de a oferi sprijin profesional și personal femeilor de toate vârstele, naționalitățile și mediile.
Echipa asociației ințelege că femeile din regiunea croată și din alte părți se confruntă adesea cu provocări unice, fie la locul de muncă, fie în viața lor personală. De aceea, este important să fie sprijinite femeile și să li se ofere instrumentele și resursele de care au nevoie pentru a reuși.
Femina oferă o varietate de programe și evenimente, de la programe de mentorat până la evenimente de networking, pentru a conecta și a împuternici femeile din Europa si nu numai.
“La ONG Femina, ne propunem să creăm și să sprijinim inițiative sociale de care beneficiază sectorul antreprenorial, oferind în același timp oportunități de cooperare transnațională, creare de rețele și schimb de cunoștințe și bune practici în rândul femeilor antreprenoare.
Ne propunem să dăm putere femeilor din toate mediile si tarile și să le oferim instrumentele și resursele necesare pentru a reuși. Organizația noastră se angajează să creeze un mediu de sprijin pentru femeile antreprenoare, în special pentru cele din grupurile dezavantajate social. Putem ajuta femeile să depășească barierele și să-și atingă obiectivele prin colaborare, creativitate și abilitare colectivă.
Abordarea noastră transnațională ne permite să conectăm femei din țări și culturi diferite, încurajând o comunitate diversă și incluzivă de femei antreprenori. Prin programele, serviciile și inițiativele noastre, ne străduim să oferim femeilor antreprenoare resursele de care au nevoie pentru a începe și a dezvolta afaceri de succes.
De asemenea, ne propunem să creștem gradul de conștientizare cu privire la provocările femeilor antreprenoare și să milităm pentru politici și inițiative care le susțin succesul. Sprijinim expatele și femeile nomade să se integreze mai ușor și mai rapid în societatea europeana, oferindu-le informații valoroase despre aspectele tipice ale țării și o rețea internațională în care pot găsi sprijin și conexiune.
Cooperarea și parteneriatul realizat în 2022 cu cel mai mare patronat de femei antreprenor din România, OFA UGIR, ne incurajează enorm și dorim să ne implicăm tot mai mult în evenimentele din România și alte țări.” a declarat Monica Ioanitescu, fondatorul NGO Femina.
OFA UGIR crede că femeile pot schimba lumea atunci când lucrează împreună.
Fie că sunteți tinere la început în carieră sau profesioniste cu experiență, care doresc să se conecteze cu femei din alte tari, vă invităm să vă alăturati nouă și să faceți parte din această mișcare pentru schimbare în bine a implicării femeii în proiectele societății.
Completează cererea de adeziune AICI.