”Întotdeauna se poate, dacă pui suflet și crezi în ideea ta, în tine”

Mirabela Miron, Fondator AVISSO

Mirabela Miron, fondator AVISSO: ”Întotdeauna se poate, dacă pui suflet și crezi în ideea ta, în tine”

Mirabela Miron este antreprenor, expert contabil, auditor financiar și fondatorul firmei AVISSO, pe care a construit-o acum zece ani, împreună cu soțul ei, Ovidiu Miron. Firma, lansată într-un apartament de bloc, de două camere și cu ajutorul a două computere, a ajuns astăzi să ofere servicii de consultanță în afaceri unui număr de peste 350 de companii.

 

Mirabela Miron a crescut odată cu firma, ajungând să fie președinte OFA-UGIR, președinte UGIR Regiunea N-E și vicepreședinte al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România – filiala Iași, fiind o promotoare a dezvoltării economice a Iașiului și a regiunii Moldovei.

Despre Avisso, compania ei de suflet, Mirabela Miron mărturisește: ”Diversificarea serviciilor a venit firesc, dorind să acoperim cât mai multe dintre nevoile specifice mediului de afaceri: resurse umane, consultanță în afaceri, marketing, proiecte cu finanțare nerambursabilă. Avem acum o echipă de peste 100 de angajați și colaboratori, peste 350 de clienți în portofoliu, un grup de firme specializate şi două organizații neguvernamentale prin care derulăm proiecte de sprijinire a categoriilor vulnerabile și proiecte de responsabilitate socială. Privim cu optimism spre dezvoltarea unui proiect pe cât de ambiţios, pe atât de drag nouă, International Health Hub”, spune fondatoarea Avisso.

Ca orice antreprenor cu suflet și cu credință, Mirabela Miron este puternic implicată și în cauzele sociale, prin asociația pe care a înființat-o, tot în urmă cu zece ani, ”O șansă pentru fiecare”. Mirabela Miron este unul dintre antreprenorii care a înțeles profund semnificația vorbelor lui Nicolae Steinhardt ”dăruind vei dobândi” și și-a asumat firesc acest mod de viață. Despre implicarea ei în acțiunile sociale nu vorbește prea mult:

”Am celebrat Ziua Prieteniei și am spus Povestea lui Moș Nicolae alături de copiii din centrele de plasament, am pregătit zacuscă pentru copiii beneficiari ai programelor Salvați Copiii și am realizat prima campanie de strângere de fonduri care a rezultat în mobilizarea unei sume de 10.000 de lei utilizată pentru achiziționarea unui număr de 100 de ghiozdane, precum și într-o donaţie de cărți și materiale didactice auxiliare în valoare de 10.000 de euro, care a ajuns la peste 1000 de copii din clasele primare și din grădinițe din toate cele 25 de sate ale comunelor Popești, Ciortești, Dagâța, Țibana și Coarnele Caprei (judeţul Iaşi)”, afirmă Mirabela Miron. 

 

Ca orice antreprenor, nici Mirabela Miron nu a fost scutită de greutăți și eșecuri. Nu-i place însă cuvântul ”eșec”, pe care de altfel, nu-l folosește: ”Nu-mi place să spun ”eșec”, ci oportunitatea de a învăța…Au fost câteva, nu de foarte mare amploare, dar îndeajuns încât să mă zguduie puțin și să mă facă să devin mai creativă, să caut inovarea. Eu sunt partea inovativă din echipă, vin cu idei de proiecte inovatoare, visez mult. Norocul meu este că lângă mine am o echipă care mă ajută să transpun ideile în proiecte, visele în realitate. Cu ei am învățat că ”nu se poate” este doar un cuvânt și că, în cel mai rău caz, poate perioada nu este cea mai propice pentru proiectul respectiv, dar întotdeauna se poate, dacă pui suflet și crezi în ideea ta, în tine”, spune Mirabela Miron.

 

Are multe modele de leader, oameni de la care are mereu câte ceva de învățat și pe care-i urmărește, dar cel pentru care are toată admirația, pentru că i-a arătat că se poate, este Mihai Miron, owner ”Ropharma” și a spitalului Sf. Constantin.”Norocul meu a fost că viața mi-a permis să fiu aproape de genul acesta de oameni, să-mi dea posibilitatea să-i urmăresc, să învăț cum discută managerii din linia întâi și să învăț de la ei deschiderea pe care o arată spre nou, către inovație. Au fost și sunt mulți oameni de la care am învățat și încă învăț antreprenoriat”, mărturisește fondatoarea Avisso.

 

 

 

Deși este o fire intuitivă și emoțională, Mirabela Miron recunoaște că marele ei noroc sunt oamenii de lângă ea, care o completează și o susțin. ”Ovidiu, soțul meu,  Andreea, Venera, Mihaela, Ana Maria sunt o parte dintre cei care analizează deciziile mele, cu pixul în mână, pe hârtie. Ce-i drept, de multe ori nu-mi convine ce-mi spun, dar întotdeauna îi ascult, pentru că s-a dovedit, de-a lungul timpului, că au dreptate”, afirmă președintele OFA-UGIR.

 

Mirabela Miron se consideră o norocoasă și pentru acest lucru îi mulțumeste lui Dumnezeu, pentru tot ceea ce îi dăruiește în fiecare zi. Muncește cu plăcere, pentru că face ceea ce îi place și are sprijinul unei familii frumoase și împlinite: ”Am un soț care mă susține în tot ceea ce fac. El este pilonul meu de echilibru. Am două fete extraordinare, de 8 ani, care înțeleg atunci când ”mami trebuie să plece la București” și o echipă la firmă, care funcționează fără să fie necesar să fiu prezentă zi-lumină. Cred că este important să faci ceea ce-ți place, pentru că atunci munca nu mai este doar muncă, ci este satisfacția care îți umple inima și motorul care te face să-ți începi fiecare zi cu zâmbetul pe buze”, spune Mirabela Miron.

 

Am întrebat-o pe fondatoarea AVISSO, ce sfaturi de încurajare ar da femeilor antreprenor. Fără să stea pe gânduri, Mirabela Miron a răspuns:

  • ”Să fie creative: să se lase conduse de intuiția pe care fiecare dintre noi, doamnele, o avem în interiorul nostru.
  • Să înceapă cu încredere proiecte, afaceri, care să le facă să vibreze, care să le aducă bucuria în suflet (doamnele știu la ce mă refer!)
  • Să se înscrie neapărat în OFA-UGIR! Împreună este întotdeauna mai ușor decât de unul singur. Și orice drum, oricât de sinuos ar părea, este mai ușor de străbătut, atunci când te simți susținută și încurajată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *