Liliana Marinescu, președinte OFA UGIR Constanța

Liliana Marinescu, președinte OFA UGIR Constanța:

 ”Nu există o rețetă a succesului, însă știu că, dacă ar fi rețete scrise, mâna lui Dumnezeu ar cântări cel mai mult”

Liliana Marinescu este vicepreședinte al OFA UGIR, coordonator al domeniului Agricultură și președinta OFA Constanța.

Este un antreprenor de succes, care coordonează un domeniu de activitate ce are la bază un grup de firme specializat în domeniul consultanței financiare, consultanță pe fonduri europene, dar și agricultură (cultură mare): SC Agro line Consulting SRL, SC Marcris Dobrogea Consulting SRL, PFA Marinescu.

Toate aceste firme reprezintă afaceri de familie, iar agricultura reprezintă un domeniu drag, fiind un business moștenit din tată în fiu.

”La început a fost un start timid, după care, datorită cunoștințelor dobândite în școli, dar și experienței din domeniile în care am activat până la demararea acestei afaceri, ne-a condus să avem rezultatele din prezent. În cadrul grupului de firme pe care îl coordonez, 70% din personal este reprezentat de femei. Evident, toți angajații au calități și defecte însă, întotdeauna am spus că femeile, în general, tratează job-ul cu un simț de răspundere aparte”, spune Liliana Marinescu.

Președinta OFA-UGIR Constanța mărturisește că, din punct de vedere profesional, afacerile întreprinse au ajutat-o să evolueze rapid, grație avalanșei de informații pe care a trebuit să și le însușească într-un ritm alert. În schimb, din punct de vedere personal- și mai ales din punctul de vedere al dedicării în familie, doar 30% din timp și energie îi mai rămâne de alocat familiei, însă fructifică cei 30%, prin ”calitate”.

Ca orice antreprenor feminin a avut de înfruntat obstacole și s-a ciocnit de prejudecățile mediului de afaceri, dar a reușit prin seriozitate și profesionalism să treacă peste ele și să le claseze la capitolul ”și altele”.

Liliana Martinescu nu a dus parte de eșecuri: ”Au fost mai multe, însă, în viață mă ghidez după principiul ca atâta timp cât ești sănătos și cei dragi îți sunt aproape, oricând o poți lua de la capăt”. Și așa a și făcut!

Președinta OFA Constanța mărturisește că nu are neapărat un model de lider. ”Încerc permanent să mă adaptez la condițiile existente și să culeg de la cei cu care interacționez, doar lucrurile pozitive, care consider că-mi sunt de folos. Și am mai învățat un lucru: nu încerc să schimb pe nimeni, dar încerc să dezvolt părțile pozitive ale fiecăruia, astfel încât business-ul să crească”, spune ea.

”Practic, eu și soțul meu redevenim copii și facem o gașcă de patru copii, la noi în familie: Gașca Zurli-Marinescu!”

Pentru a ajunge unde este astăzi, ca antreprenor, cel mai important lucru la care a trebuit să renunțe Liliana, a fost timpul pe care l-a oferit copiilor, cât timp au fost bebeluși. ”După naștere, am început după două săptămâni munca, ducându-mă la birou. Timpul acela nu mi-l poate da nimeni înapoi, nici măcar roadele business-ului nu pot compensa, nici în proporție de 5% timpul sacrificat bebelușilor mei. Dar mergem înainte, copiii cresc și vor trebui să învețe din exemplul nostru că, fără sacrificii, muncă și seriozitate nu poți avea nimic în viață”, mărturisește antreprenorul.

Cea mai grea încercare rămâne și astăzi aceea de a găsi un echilibru între viața de familie și timpul alocat business-ului.

”Cu echilibrul este mai greu, mai ales atunci când ești soție și mamă a doi copii destul de mici. Dar, chiar dacă timpul petrecut cu familia este mult mai puțin decât mi-aș dori, încerc să ofer în acel timp doar calitate: ne jucăm împreună, gătim împreună, cântăm și dansăm împreună. Practic, eu și soțul meu redevenim copii și facem o gașcă de patru copii la noi în familie: Gașca Zurli-Marinescu!”, spune Liliana.

Ca orice femeie puternică, Liliana Marinescu nu dă sfaturi, însă le încurajează întotdeauna pe femei să fie ambițioase, perseverente și, mai ales, independente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *