OFA UGIR, față-n față cu ministrul Dan Vîlceanu!

Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor din România (OFA UGIR) a avut astăzi o reuniune de lucru cu Dan Vîlceanu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Reprezentantele OFA UGIR – Mirabela Miron, președinte; Ana-Maria Icătoiu, vicepresedinte coordonator al domeniului fonduri europene; Marinela Strîmbulescu, președinte al filialei Gorj – au dorit să afle informații despre viitoarele Programe Operaționale din Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 și despre finanțările disponibile pentru mediul privat, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

 

Negocierile cu Comisia Europeană se vor încheia în aprilie 2022!

 

În cadrul întâlnirii, ministrul Dan Vîlceanu a precizat că negocierile cu Comisia Europeană pe formele finale ale Programelor Operaționale și Acordului de Parteneriat pentru Cadrul Financiar Multianual se vor încheia undeva, în luna aprilie a anului viitor.

În paralel cu finalizarea acestor negocieri, ministrul are în vedere configurarea unui calendar al apelurilor ce vor fi lansate în cursul anului 2022, pe fiecare Program Operațional în parte, pentru a-l discuta din timp, cu stakeholderii relevanți. De asemenea, Dan Vîlceanu are în intenție ca ghidurile aferente primelor apeluri, ce vor fi lansate anul viitor, să fie lucrate în paralel cu finalizarea negocierilor cu Comisia, în așa fel încât să fie lansate în dezbatere publică, încă din primăvară, pentru a câștiga timp.

 

În ceea ce privește instrumentele financiare ce vor fi disponibile în PNRR, pentru mediul privat, discuțiile cu BEI sunt în stadiu avansat, iar accesarea acestora este extrem de așteptată de către antreprenori, cel târziu în vara anului viitor.

 

OFA UGIR l-a asigurat pe ministrul Dan Vîlceanu de disponibilitatea echipelor sale de experți, pentru a lucra împreună cu specialiștii MIPE, în așa fel încât banii europeni disponibili pentru perioada 2022-2029 să aibă un grad de absorbție cât mai mare și să aibă un efect multiplicator ridicat, în mediul privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *