Ursula von der Leyen despre egalitatea de gen │ Conferința internațională OFA UGIR

Conferința internațională OFA UGIR organizată la InterContinental Athénée Palace București, pe 7 noiembrie, și mesajul Excelenței Sale, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, au evidențiat faptul că femeile au toate metodele și șansele să se implice activ pentru dezvoltarea de proiecte și afaceri care să aducă impact în România și Europa. Reușita femeilor reprezintă, de fapt, reușita și viitorul națiunilor reziliente și prospere.

Mesajul domniei sale a punctat faptul că Directiva Parlamentului European „Femei în consiliile directoare” introduce proceduri transparente de recrutare în companii, astfel încât cel puțin 40% dintre posturile de conducere neexecutive sau 33% din toate posturile de director să fie ocupate de femei.

„Salariul egal pentru aceeași muncă ar trebui să fie norma și să fie de la sine înțeles. Dar încă sunt multe de făcut. Mai ales în ceea ce privește pozițiile de conducere ocupate de femei în afaceri, știință, cercetare și politică. În România, de exemplu, mai puțin de 1 din 5 membri ai Parlamentului sunt femei, în ciuda faptului că reprezintă peste 50% din populație. (…)

Experiența mi-a demonstrat că egalitatea de gen nu apare de la sine. Pentru fiecare pas trebuie să luptăm pentru că ce am câștigat poate fi ușor pierdut. Adevărata egalitate necesită atenție și angajament în fiecare zi. Putem modela cursul istoriei, inclusiv prin legi și prin investiții publice. Acesta este motivul pentru care Europa investește în îngrijirea copiilor. Nimeni nu ar trebui să aleagă între a fi părinte și a urma o carieră. În loc să fie privit ca un obstacol pentru muncă sau pentru pozițiile de conducere, statutul de părinte ar trebui să fie considerat o calificare! (…)

Ponderea femeilor în consiliile de administrație ale companiilor a atins un nivel record de 33%. Acesta este un prim succes important. Cred că societățile în care femeile dețin poziții de conducere în condiții egale nu sunt doar societăți mai corecte, ci și mai bune, mai prospere, cu mai mult potențial și echilibru între generații. Este important să construim rețele și alianțe între noi și să ne susținem reciproc, la fel cum o fac bărbații. De aceea, un eveniment ca cel organizat de voi este atât de important”, a transmis Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene.

Mulțumim Domniei Sale pentru modelul demn de urmat și exemplul de leadership pe care ni-l oferă zi de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *