„Voci pentru Pace” – Spectacol la Opera din Iași pentru copiii Ucrainei

 

Comunicat de presă

„Voci pentru Pace”

– Spectacol la Opera din Iași pentru copiii Ucrainei-

 

Pe 1 iunie, de la ora 18.00, publicul din Capitala Moldovei este invitat la un spectacol extraordinar oferit de artiștii Operei Naționale Române din Iași, cu sprijinul Universității Naționale „George Enescu” și Ateneul Național din Iași, eveniment dedicat copiilor refugiați din Ucraina. Spectacolul este inclus în Campania Umanitară de strângere de fonduri „Voci pentru Pace”, lansat de Fundațía „Bethany”, alături de partenerii săi instituționali și susținut de către Organizația Femeilor de Afaceri – OFA UGIR, UGIR, Asociația Română de Literație, cărora li s-au alăturat companiile AGEO Events, Avisso și Uniunea Ucrainenilor din România.

 

Concertul Caritabil ”Voci pentru Pace” dorește să transmită un puternic mesaj umanitar, care să genereze resursele necesare pentru a susține educația și a nu limita accesul copiilor la șansa unui viitor mai bun, cu pace și speranță pentru reușită și progres.

Proiectul este inițiat de o serie de instituții educaționale și culturale ieșene de prestigiu, alături de reprezentanți ai mediului de afaceri românesc.

Contextul acestor zile dezvăluie diferite stări și emoții pe care cei mai mulți dintre noi nu le-am trăit niciodată. O realitate cruntă, rece și indiferentă, un război ce distruge în calea sa orice urmă de bunătate, libertate și mai ales, afectează viitorul, atât al unei națiuni întregi, cât și al copiilor nevinovați. Fie că vorbim de prosperitate economică, dezvoltare socială și personală sau de implicații culturale, educația reprezintă un factor cheie care stă la baza acestora. Astfel, refacerea sistemului educațional din Ucraina reprezintă o necesitate pentru popor”, au spus organizatorii.

Prin intermediul campaniei umanitare se urmărește obținerea de resurse care să contribuie la sprijinirea, reconstrucția și redotarea școlilor din Ucraina, cu scopul de a oferi acces la educație copiilor aflați în zona de conflict. De asemenea, copiii refugiați în România pot fi sprijiniți pentru a avea acces la cursuri on-line sau programe de școlarizare adaptate specificului educațional ucrainean. Toate fondurile strânse vor fi redirecționate către Uniunea Ucrainienilor din România, ce vor gestiona achizițiile în acest sens.

Piesa de rezistență a campaniei este reprezentată de Concertul Umanitar din sala mare a ONRI, din 01 iunie, de Ziua Copilului, unde se vor reuni coruri profesioniste și voci devotate acestei cauze. Pe scenă vor urca Corul Operei Naționale Române Iași, dirijat de Manuel Giugula, Corul de copii al municipiului Iași, dirijat de Raluca Zaharia, și Orchestra de tineret a Iașului, dirijată de Virgil Popa. Lor li se vor alătura sopranele Beatrice Florea, Denisa Bârzu, Cristina Grigoraș, tenorii Andrei Fermeșanu, Jorge Puerta tenor (invitat special Spania), Florin Guzgă, Ovidiu Manolache și baritonul Dmytro Melnyk. Li se vor alătura Radu Cotoman (vioară) și Cezar Ichim (Facultatea de Teatru). Spectacolul va avea și momente de dans oferite de Diana Gîrlea și Bogdan Aprofirei și de Maya Chelban șiLoredana Iarmoliuc.

 

Campania se derulează în perioada 15 mai – 15 iunie 2022. Fondurile și donațiile sunt strânse în contul Fundației Serviciilor Sociale Bethany și vor fi direcționate către Uniunea Ucrainienilor din România. Aceștia vor sprijini reconstrucția unei școli și vor susține accesul copiilor refugiați în România la cursuri online și programe de școlarizare adaptate specificului educațional ucrainean (echipamente IT, materiale didactice, rechizite).

Donațiile se pot face în două moduri:

  1. Rezervare bilet la concert pe 01 iunie, în cadrul Operei Naționale Române Iași: https://app.eventway.io/e/concert-caritabil-voci-pentru-pace
  2. Donații generale până pe 15 iunie: https://fundatiabethany.galantom.ro/p/VocipentruPace
  3. Pachete pentru persoane juridice de sponsorizare si susținere a campaniei disponibile pe:

https://app.eventway.io/e/concert-caritabil-voci-pentru-pace

 

Relații mass media:

Amalia Georgescu

Manager campanie

e-mail: vocipentrupace@gmail.com , telefon: 0728.880573

 

Instituțiile culturale și educaționale implicate în organizarea concertului:

Opera Națională Română din Iași

Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași

Ateneul Național din Iași

 

Organizatorii campaniei:

Confederația patronală UGIR (Uniunea Generala a Industriașilor din România), înființată în 1891, reunește companii private care totalizează peste 340.000 angajați în mediul privat din România, cu filiale și structuri teritoriale în toate județele țării și cu activitate în domenii precum construcțiile, turismul, industriile creative, serviciile medicale, automotive, formarea profesională continuă, transportul de marfă și de persoane, șamd.

 

Organizația Femeilor Antreprenor din cadrul UGIR (OFA UGIR) luptă pentru creșterea importanței rolului femeii în dezvoltarea societății românești, sprijinirea, dezvoltarea, promovarea femeilor antreprenor și susținerea inițiativelor de business care vor genera produse și servicii inovatoare.

ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE LITERAŢIE (ARL) este o organizație non-guvernamentală care derulează activități în domeniul educației: dezvoltarea programelor pentru formarea profesorilor și echipelor de conducere din instituțiile de educație, implementarea proiectelor  și programelor educaționale pentru elevi, cercetarea științifică și demersuri de reformare a sistemului de învățământ din România. ARL derulează programe consistente de învățare pentru profesori și echipe de management din școli, care urmăresc transformarea școlilor în comunități de practică pentru profesori, transformarea claselor în spații sigure de învățare vizibilă pentru fiecare elev, dezvoltarea competențelor de literație ale elevilor.

Fundația Serviciilor Sociale ”BETHANY” susține copiii cu dizabilități și tinerii aflați în dificultate, oferindu-le sprijin terapeutic, psihologic și material. Ne îndreptăm mereu atenția spre familiile care și-au pierdut din echilibru din cauza unei probleme financiare, medicale sau de înțelegere şi lucrăm pentru a găsi soluții împreună.

Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene, renaşterea şi formarea unităţii şi conştiinţei naţionale, protejarea drepturilor individuale şi colective ale membrilor săi şi întărirea raporturilor de colaborare româno-ucrainene.

Grupul de firme AVISSO a fost înființat în anul 2006 în Iași (Nord-Estul României), are birouri în Iași și București și clienți în toate orașele mari ale țării, precum și în Spania, Belgia, Franța sau Republica Moldova. Principalele servicii pe care le oferim: consultanță în afaceri, dezvoltarea de proiecte de investiții finanțate din fonduri nerambursabile, servicii financiare și de contabilitate, șamd.

Grupul de firme BIOCOMP și AGEO Events. AGEO Events este agenția ieșeană specializată, de peste 18 ani, în  organizări de evenimente corporate și private, consultanță marketing și relații publice. BIOCOMP este producător ieșean cu peste 30 de ani de experiență în furnizarea de sisteme de biosecuritate ecologică integrată prin tehnologia luminii ultraviolete UV-C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *