Andreea Dăncinescu: ”Prima mea întâlnire cu OFA UGIR!”

    Un text scris de Andreea Dăncinescu

 

E marți și deja se anunță că va fi o zi deosebită. Toamna a venit la mine cu o invitație în comunitatea femeilor antreprenor OFA UGIR IAȘI, prima întâlnire de început de toamnă.

Sunt psiholog, consilier dezvoltare personală și mai nou fac parte din echipa agenției de marketing Vatams Concept.Un drum nou pe care abia am început să-l explorez, așa că am pornit cu zâmbetul pe buze la întâlnire, unde erau oameni dragi cunoscuți dar și oameni noi.

Am 28 de ani, am o dizabilitate locomotorie, dizabilitate care își face simțită prezenta atunci când vrea ea. Așa că sunt nevoită să folosesc un cadru de sprijin ca mijloc de deplasare pentru că este singurul mod de a cunoaște cât mai mult și de a mă dezvolta.

Cadrul ăsta e prietenul meu de o viață, vreau, nu vreau, îl accept așa cum este. E cam rece, rigid dar este un ,,prieten” bun și folositor.

Eu și ,,colegul” meu albastru, metalic, nu ne despărțim niciodată. Am fost la întâlnirea comunității femeilor de afaceri, după vacanța de vară, la sediul sălii de evenimente AGEO Biz & Corporate Events în sala AGEO WHITE ROOM, pentru începerea noii sesiuni de evenimente dedicate ultimului trimestru al anului 2021.

Mi-a plăcut mult și voi repeta experiența lună de lună. Întâlnirea a avut discuții concrete și profunzime, a fost și concisă, networking, mini training pe legal, povești frumoase din care înveți pe loc.

Devii dependent, pofta de cunoaștere vine instant și simți pe propria piele vibrația unei întâlniri speciale. Toată lumea pleacă acasă cu o stare de bine, fie cu niște idei remarcabile pe care să le aplice, fie cu o carte de vizită sau, pur și simplu, își face prieteni noi.

”Aici poți spune că ești ca într-o familie unde fiecare se susține reciproc”

A fost o întâlnire Women Empowering Meeting, unde ne-am cunoscut cu invitatele și membrele OFA UGIR, ne-am împărtășit din experiențele personale. Discuții pe care nu le poți uita.

Comunitatea femeilor de afaceri este unul din locurile unde te simți ca acasă și, pe lângă mediul cald și prietenos, afli informații de calitate de la profesioniști.

Fie că ești la început de drum pe drumul antreprenoriatului, fie că întâmpini dificultăți în drumul dezvoltării afacerii tale, ai nevoie de susținere și îndrumare, de oameni cu expertiză în domenii de bază ce țin de afaceri. Aici găsești mediul potrivit de dezvoltare pentru tine și businessul tău, aici poți spune că ești ca într-o familie unde fiecare se susține reciproc pentru a se putea dezvolta.

De la doamna avocat Geta Lupu și de la doamna jurist Liliana Ștefan am aflat despre „Importanța arbitrajului și a medierii în relațiile de business!”, informații despre  a alege metode alternative de soluționare a conflictelor, cu rezolvare  mult mai rapidă decât cele comune și prețuri mai mici. Despre nevoia introducerii în contracte a diverselor clauze, arbitrajul, medierea, securizarea  afacerilor mici și mijlocii.

Expertiza oferită a subliniat beneficiile în toate domeniile unde pot fi folosite. A fost o provocare pentru claritate în business, una dintre cele mai frumoase lecții juridice cu informații care sunt mai puțin cunoscute în mediul de afaceri și de publicul larg, accesibile și online.

 

”Te alături unei generații care reinventează antreprenoriatul feminin românesc!”

Apoi a urmat discuția despre cel mai important eveniment de antreprenoriat feminin al toamnei: OFA Startup Angels, unde oricare femeie antreprenor din România care îndeplinește cele 4 criterii solicitate, poate participa la prima competiție națională de pitching pentru antreprenoriatul feminin.

Simți că e simplu, că nu este greu sau complicat. Te alături unei generații care reinventează antreprenoriatul feminin românesc, generație de femei pentru care prosperitatea și cooperarea sunt pe primul loc.

Organizațiile OFA UGIR din România urmează să organizeze cluburi de mentorat, acceleratoare de afaceri și schimburi de experiență în alte țări.

Astfel, se formează o rețea de oameni cu valori și obiective comune, cu un mare impact pozitiv în comunitatea de business din România, cu atenție pe tineri și nu numai.

OFA caută soluții să elimine barierele dintre bărbați și femei în mediul business și încearcă să creeze o lume mai deschisă, cu oportunități pentru toți, devine o voce unitară la nivel național pentru a sprijini femeile din mediul de business românesc , cu reprezentare în toate cele 42 de județe din țară.

Un mediu concurențial predictibil și stabil, atenție deosebită acordată pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, șanse pentru lansare/relansare în afaceri.

UGIR este o comunitate de business unită, susține tinerii, susține femeile și mediul de afaceri, ajută pe cei implicați în organizație și urmărește creșterea importanței rolului femeii în dezvoltarea societății.

Noii membri găsesc mereu sprijin în această comunitate. Femeile de afaceri sunt parteneri în comunicarea cu autoritățile și susțin afacerile care aduc plus valoare comunității. Femei antreprenor cu dorința și capacitatea de schimbare a comunității și societății din care facem parte.

Proiectele importante desfășurate de-a lungul timpului în care s-a implicat OFA UGIR oferă posibilitatea să-ți faci vocea auzită, să dezvolți potențialul afacerii tale. Iar Uniunea Generală a Industriașilor din România este un partener valoros pentru femeile antreprenor în întâlnirile pentru Guvern.

       

”Asta face OFA UGIR, îți dă încredere și te ajută să reușești!”

De la întâlnirile femeilor antreprenor, pleci cu informații concrete, cu rezolvări de situații și cu sprijin pentru progresul afacerii tale.

Orașul Iași nu este doar un oraș mare și frumos, este un oraș viu, un oraș plin de femei  puternice și interesante, care au inițiative inedite, creative, fără de care orașul nu poate progresa.

Dacă vrei să știi hățișurile cu care te poți confrunta într-o afacere, le poți afla în această comunitate. Pe Amalia Georgescu o știu de mulți ani din diverse contexte, medii, domenii de activitate, i-am fost și cursantă. Un om de o căldură și de o determinare cum se găsește destul de rar în ziua de azi! A povestit despre dificultățile întâmpinate de-a lungul timpului, despre dorința de a reuși, despre determinare și obstacolele întâlnite, ceea ce numim astăzi piața de business. Despre dorința de a dezvolta un segment de domeniu prea puțin dezvoltat, despre business și perseverență.

Pe Amalia, la fel ca și pe alte femei de afaceri, eșecul nu a oprit-o cum nici pe mine nu mă oprește. Am învățat de la ea că în viață nu poți avea doar succes dar împreună cu oamenii potriviți o poți lua de la capăt și reușești.

Asta face OFA UGIR, îți dă încredere și te ajută să reușești!

Simți cum se creează conexiunile în sală, povestea lor, sugestiile lor, experientele lor te încurajează să perseverezi, să construiești, să nu abandonezi la primul obstacol.

 

Urmează organizarea de noi conferințe, trimestrial, pe diverse teme de interes, digitalizarea și dezvoltarea afacerilor.

Numeroase alte inițiative urmează să prindă viață, așa că este o încântare să auzi doamnele astea de poveste cum pun țara la cale. Au idei inovatoare, susțin progresul, construiesc cu dăruire și tenacitate.

La final s-a încheiat cu un gând frumos, o impresie, și am plecat toate cu o concluzie pozitivă pentru deschidere la nou și cu încredere pentru viziuni noi. Au fost momente speciale, cu emoții puternice, trăite la maxim!

Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire, să ascult, nu doar cu mintea, ci mai ales cu inima, noi povești de business, dar mai ales de viață, să cunosc fiecare poveste în parte despre care o să scriu.

Despre claritate, viziune, armonie și nu în ultimul rând despre BUSINESS!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *