Veronica Arpintin: ”Solidaritate – Vom pune în practică expresia clasică ”Win-win!”

OFA UGIR a trecut Prutul!

Începutul lunii octombrie a debutat pentru OFA UGIR cu o nouă reușită: deschiderea filialei din Republica Modova!

Delegația OFA UGIR, reprezentată de Mirabela Miron, președinte, Neli Alina Novac, președinte OFA UGIR București, Amalia Gerogescu, președinte OFA UGIR Iași și avocatul Geta Lupu, s-a întâlnit la Chișinău cu delegația OFA UGIR Republica Moldova, condusă de doamna Veronica Arpintin, manager național al Serviciului de Consultanță în Afaceri al Oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BAS BERD) în Moldova. Reuniunea de lucru a avut loc la BERD’S Chișinău MGallery Hotel Collection.

 

La întâlnire au participat reprezentantele mediului de afaceri din Republica Moldova, care au putut afla direct de la Mirabela Miron, președinte OFA UGIR, prioritățile și viziunea organizației. Totodată, au fost discutate oportunitățile de cooperare atât în plan antreprenorial, cât și în plan social. Cooperările transfrontaliere, dezvoltarea antreprenoriatului feminin, încurajarea proiectelor de educație și cu impact social, proiectele pentru justiția minorilor și evenimentele de instruire dedicate femeilor, au fost doar câteva din subiectele abordate și dezbătute, încununate de propuneri și soluții concrete de optimizare atât pentru România cât și pentru Moldova.

Amfitrioana întrevederii, doamna Veronica Arpintin a reamintit celor prezente, că ideea înființării filialei OFA UGIR Republica Moldova a fost lansată chiar la prima conferință a organizației, în februarie 2020, de la Iași, dar, între timp, a intervenit pandemia, care a determinat această amânare.

Veronica Arpintin, președinte OFA UGIR Republica Moldova, a dezvăluit cum a luat naștere această frumoasă colaborare:”La conferința OFA UGIR de la Iași, din februarie 2020, unde au participat peste 150 de doamne antreprenor din România, s-a pus un accent deosebit pe ”solidaritate”, ca un instrument real de susținere reciprocă. De atunci, mi s-a imprimat foarte adânc în memorie acest cuvânt. Iar când doamna Mirabela Miron a inițiat vizita de la Chișinău, acest cuvânt mi-a revenit în memorie și asta am simțit: solidaritatea și dorința de a contribui la dezvoltarea comunității femeilor antreprenor, pentru a fi mai puternice împreună. Dar și nevoia de a ne sprijini un ape alta și a ne crea un viitor mai frumos, într-o societate armonioasă. Clasica expresie ”Win-win”, pe care o cunoaștem cu toții, o vom pune în practică.

M-am bucurat foarte mult că și alte colege din OFA UGIR au fost alături de noi și am avut o comunicare deschisă și directă cu doamnele antreprenor din Republica Moldova. Temele discuțiilor sunt comune pentru noi toți: dezvoltarea, extinderea afacerilor în contextual neprielnic creat de criza sanitară.

Ceea ce am remarcat cu bucurie este faptul că doamnele de pe ambele maluri ale Prutului au idei comune și implementează proiecte conexe, de la educația copiilor, la sănătate, justiție, ecologie, astfel încât putem conchide că avem multe similarități și domenii în care putem coopera. Urmează doar să facilităm acest process de schimb de experiențe și energii, iar reușita va fi a noastră!”, a spus Veronica Arpintin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *