Conferința ”Revoluțiile lui Brâncuși”, conturată de vernisajul Expoziției documentare ”Brâncuși în presa interbelică românească”

Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR, filiala Gorj, alături de Asociația Culturală ”Tătărescu” au deosebita plăcerea de a vă invita sâmbătă, 16 martie, începând cu ora 11:00, la Conferința ”Revoluțiile lui Brâncuși”, susținută de către criticul de artă Pavel Șușară.

Conferința va avea avea loc în cadrul Bibliotecii Naționale a României, sala Doina Cornea. 

Despre Brâncuși în contextual de acum, Pavel Șușară declară: „Trebuie să-i punem în valoare opera. Să nu fugim atunci când avem posibilitatea de a îmbogăți patrimoniul Brâncuși din România. Asumarea lui Brâncuși în conștiința publică nu a ajuns la nivelul la care ar merita opera. Dar consecințele artei lui Brâncuși sunt din ce în ce mai vizibile în plan internațional. Piața de artă reacționează excepțional la prezența operei lui. A ajuns să fie unul dintre cei mai bine vânduți sculptori din întreaga istorie a sculpturii”.

Conferința va fi urmată de deschiderea Expoziției documentare „Brâncuși în presa interbelică românească”, organizată de Asociația culturală Tătărescu și OFA UGIR Gorj, în spațiul expozițional Dealul Spirii – Mezanin al Bibliotecii Naționale a României, de la ora 13.00.

La 67 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși, proiectul coordonat de către Andrei Popete Pătrașcu și Marinela Strîmbulescu își propune să aducă în fața publicului personalitatea și opera sculptorului gorjean prin intermediul articolelor publicate în diverse ziare și reviste românești în perioada interbelică: „Timpul”, „Patria”, „România”, „Universul literar”, „Adevărul”, „Rampa”, „Vremea” ș.a. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16-29 martie, de luni până vineri între orele 8:00 – 20:00 și sâmbăta 9:00 – 18:00.

Cu acest prilej va avea loc și decernarea Premiului Național ”Restitutio. Brâncuși”, acordat în acest an criticului de artă Pavel Șușară.

Agenda evenimentului cuprinde:

 • Ora 11:00 Conferința „Revoluțiile lui Brâncuși”, criticul de artă Pavel Șușară
  Sala de conferințe „Doina Cornea” – Parter
  Prezintă: Doru Strîmbulescu
 • Ora 12:20 – Decernarea Premiului Național „Restitutio. Brâncuși” 2024
  Sala de conferințe „Doina Cornea” – Parter
  Prezintă: Andrei Popete Pătrașcu
 • Ora 12:20 – Coffee Break
  Sala de conferințe „Doina Cornea” – Parter
 • Ora 13:00 – Deschiderea Expoziției documentare „Brâncuși în presa interbelică românească”
  Spațiul expozițional „Dealul Spirii” – Mezanin
  Organizatori: Marinela Strîmbulescu, Andrei Popete Pătrașcu

Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *