Connecting Women in Business powered by OFA UGIR, un eveniment de succes pentru promovarea antreprenoriatului feminin din România

Femeile antreprenor din România dețin o expertiză valoroasă ce conduce la dezvoltarea societății în care trăim.

Evenimentul „Connecting Women in Business powered by OFA UGIR”, organizat de Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR în parteneriat cu Camera de Comerț Belgia Luxemburg România Moldova (BEROCC), s-a dovedit a fi un moment deosebit de important pentru promovarea antreprenoriatului feminin din România.

Desfășurat în data de 27 iunie 2023, pe terasa elegantă a Swiss Clinics din București, acest eveniment a reunit femei de afaceri din diverse domenii de activitate, precum energie, dezvoltare imobiliară, asigurări, servicii financiare, medicină, artă, media, consultanță și turism.

Unul dintre aspectele remarcabile ale evenimentului a fost prezența bărbaților care recunosc importanța și contribuția esențială a femeilor în dezvoltarea societății. Uniunea Generală a Industriașilor din România susține implicarea femeilor în toate domeniile de activitate și recunoaște meritele acestora. Nu știu cum faceți, dar voi, femeile, reușiți de fiecare dată să materializați tot ceea ce vă propuneți”, a declarat Radu Godeanu, Vicepreședinte UGIR.

Cred în forță interioară și în capacitatea profesională a femeilor din România și sunt convinsă că, dacă ne unim eforturile, vom realiza și mai multe proiecte valoroase pentru România. OFA UGIR dorește să dezvolte colaborări și parteneriate cu structuri asociative ale mediului privat, dar și cu instituții publice, contribuind cu expertiza valoroasă a membrelor sale în domenii cheie pentru România”, a declarat Mioara Iofciulescu, Vicepreședinte OFA UGIR.

Un moment deosebit a fost prezentat de Ani Olteanu, partener LMI România, care a evidențiat necesitatea stabilirii obiectivelor SMART în noul context European, oferind antreprenorilor exemple de bune practici în acest sens și instrumente de management care contribuie la dezvoltarea afacerilor într-un mod eficient și sustenabil.

Au fost aduse în discuție și finanțările europene ce prevăd sume record de care România va beneficia până în anul 2027, bani pe care antreprenorii îi pot accesa pentru creșterea afacerilor existente sau pentru implementarea de noi proiecte.

Alain Schodts, Director Executiv al BEROCC, a subliniat importanța și impactul pozitiv al parteneriatului dintre BEROCC și OFA UGIR în sprijinirea dezvoltării antreprenoriatului feminin. „Suntem mândri să sprijinim OFA UGIR în eforturile lor de a promova și de a dezvolta potențialul antreprenorial al femeilor din România. Creșterea participării femeilor în lumea afacerilor aduce beneficii tangibile atât economiei, cât și societății în ansamblu”, a declarat acesta.

Componenta culturală a serii a fost asigurată de Academia de Artă Handmade București care a organizat o mini expoziție de artă handmade, având ca piesă centrală costumul tradițional authentic, cămașa cu altiță captivând privirile și admirația participanților.

În plus, Academia a oferit premii participanților, constând în decorațiuni și bijuterii realizate manual, creații unicat ale artizanilor români. Pentru a completa atmosfera plină de energie și inspirație, trupa Impact Art a susținut un moment de teatru care a încântat publicul prezent, demonstrând puterea artei de a transmite mesaje și de a uni oamenii în jurul unei experiențe comune.

Evenimentul „Connecting Women in Business powered by OFA UGIR” a reprezentat o platformă valoroasă pentru femeile antreprenor din România, oferindu-le oportunitatea de a se conecta, de a învăța unele de la altele și de a dezvolta colaborări și parteneriate durabile. Prin aceste eforturi, antreprenoarele române au demonstrat că sunt puternice, talentate și determinate să contribuie la progresul și dezvoltarea economică a țării lor.

Organizarea și succesul evenimentului reprezintă un exemplu concret al angajamentului de lungă durată al Patronatului Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR și al partenerilor săi în promovarea egalității de gen și în crearea unui mediu de afaceri inclusiv și favorabil pentru toți antreprenorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *