Cultura și promovarea României se face cu noua vicepreședintă OFA UGIR – Camelia Botezatu!

Suntem onorați să anunțăm faptul că, începând cu luna februarie a acestui an, colega noastră Camelia Botezatu, președinta Emblematic România și președinta Rotary Club București, expertă în Comunitatea „Asigurarea Continuității Guvernării și a Serviciilor Critice” în cadrul Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, devine vicepreședinta OFA UGIR pentru domeniul cultură și promovarea României ca țară.

Cine este Camelia Botezatu?

Camelia Botezatu a absolvit Facultatea de Drept și Administrație Publică, fiind licențiată în Științe Administrative, specializarea Administrație Publică, precum și Facultatea de Instalații pentru Construcții din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

Pe parcursul carierei sale profesionale a urmat programe educaționale pe tema problemelor actuale ale securității naționale în domeniul științelor militare, informații și ordine publică la Colegiul Național de Apărare.

Totodată s-a perfecționat în domeniul protecției infrastructurilor critice, calificându-se ca ofițer de legătură pentru securitatea infrastructurii critice naționale și europene, prin instruire la Facultatea de Comandă și Stat Major, din cadrul Universității Naționale de Apărare Carol I din București.

În perioada 2011-2019 a condus Editura Paideia – editură de carte academică și universitară, deținând poziția de director.

În anul 2019 se angajează ca expert în cadrul Ministerului Culturii, instituție de unde, la începutul anului 2022, este detașată la Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC) aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.

În prezent își desfășoară activitatea ca expert în cadrul Comunității Asigurării Continuității Guvernării și a Serviciilor Critice din cadrul Departamentului Analiză Strategică și Cooperare al E-ARC.

Din 2023 i se propune și acceptă rolul de corespondent pentru România, al Federației Memoriale NATO, cu sediul la Callais, Franța. Activitatea profesională pe care o desfășoară include totodată activități în calitate de vicepreședinte a Fundației Colegiului Național de Apărare.

Cu această ocazie dorim să îi urăm ”Bun venit!” și mult succes în viitoarele proiectele și activități organizate alături de întreaga comunitate OFA UGIR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *