Denisa Florea, oferă femeilor o terapie „altfel”, ce integrează toate aspectele: mentalo-emoțional, fizic și spiritual

Patronatul OFA UGIR vă invită să descoperiți un nou interviu alături de Denisa Florea, terapeut și cercetător, membră OFA UGIR Alba Iulia, în care vorbește despre ReNașterea psiho-socio-mentalo-emoțională și spirituală a femeii.

Înainte de toate sunt FEMEIE.

Una curioasă, care a fost fascinată dintotdeauna de natura și energia feminină.
De farmec și senzualitate manifestate natural.

De peste un deceniu, de când lucrez cu femeile, în terapie, pentru a-și regăși echilibrul psiho-emoțional și soluționa provocările vieții, le-am putut observa. Am văzut etapele prin care trec, psihologia din spatele lor.

Deși acum viața le este mai ușoară prin prisma confortului și tehnologiei, asta pare că are efecte inverse asupra sănătății lor fizice, psihice și emoționale.

De la curiozitate la cercetare și studiu pentru terapie integrată

În procesul de cercetare și înțelegere a acestui paradox, am depășit cu mult domeniul psihologic, în care activam. Care nu îmi putea oferi explicație completă la această situație a vieții femeilor.

Au urmat ani de studiu individual al antropologiei și a diferitelor perspective culturale. Apoi călătorii de explorare pe mai multe continente ale lumii (Asia, Africa) să-mi validez, ca experiență, ceea ce descopeream prin studiu.

Acești ani și experiențele avute și-au pus amprenta și asupra profesiei mele.

Mi-au răsturnat toată orânduirea pe care o aveam despre profesia mea de “Specialist în Psihologia sănătății publice și clinice”. Ceea ce făceam eu,îmbinând psihologia, cu noile descoperiri din epigenetică și înțelepciunea anticilor găsită în studiul istoriei omenirii NU există în nomenclatorul de meserii.

Însă această abordare “altfel”m-a ajutat să reconstruiesc puntea dintre “atunci” și “acum”. Cu claritatea obținută am văzut tabloul complet care mi-a dat soluții reale la problemele femeilor, pe care le-am aplicat în terapie.

Și mare parte din energie o aloc înspre a le aduce informații să se poată descoperi și înțelege, să constienizeze ce le împiedică să-și manifeste natura și energia feminină, ca apoi să o experimenteze și să își consolideze această nouă „identitate”, care este, de fapt, natura lor reală.

Acum, cu drag, vă împărtășesc rezultatele unui deceniu de cercetare, terapie și experiență. Și-am să încep cu o poveste ilustrată despre cum arată viața femeii…

Cauzele ascunse ce duc la dezechilibru în viața femeii

Trăim într-o societate cu puternice influențe masculine. Logica, focusul și eficiența sunt manifestări ale energiei masculine.

Fetiţele sunt crescute, inconștient, în acest spirit: să fie competitive, focusate pe acțiune și scop, decizii logice și eficienţă. Creativitatea este considerată un dezavantaj pentru atingerea succesului. La fel şi simțirea. Este inhibată.

Calităţile energiei masculine sunt benefice, ele fac lucrurile să se întâmple. Dezechilibrul din interior, al femeilor, ce trăiesc preponderent în energie masculină, asta provoacă suferință!

Noi, femeile, nu suntem vinovate pentru setările inoculate, dar avem responsabilitatea de a restabili echilibrul interior, cu ajutorul terapiei, îmbrățișând energia noastră, naturală, feminină. Femeia de astăzi are succes și avere materială, dar este goală pe dinăuntru fără esența ei: simţirea. Reprimându-şi trăirile, ea s-a deconectat de la ghidarea vocii interioare care trasează direcţia spre adevărata împlinire.

Aşa s-a produs dezechilibrul între energii, care se manifestă ca o luptă între sexe, din care nimeni nu are cum să iasă învingător.

Efectele pe termen scurt: relaţii disfuncționale și numărul crescut de femei care preferă să rămână singure decât cu un partener pe care îl simt “mai slab ca ele”. Pe termen mediu și lung, perpetuarea modelului la tinerele generaţii.

Soluțiile terapeutice care ajută la stabilirea echilibrului și aduc împlinirea femeii

Acesta este tabloul societății în care trăim. Pare că totul e pierdut. Dar am avut șansa, în ultimul deceniu, prin programul terapeutic pe care le-am creat pentru femei „ReNașterea, reconectarea cu Sine„, să fiu martoră la transformări spectaculoase în viața beneficiarelor. Vieți resetate, destine schimbate.

Femei care au parcurs procesul de descoperire și de eliberare de ceea ce le împiedică să-și manifeste natura și energia feminine și astfel au “renăscut”.
Este un program terapeutic cu abordare holistica și multidisciplinară: psiho-socio-mentalo-emoțională și spirituală. Pentru că suntem ființe complexe și schimbările durabile pot apărea DOAR dacă integrăm toate sferele vieții.

Este în puterea femeilor de a restabili echilibrul în societate, prin reconectarea cu energia lor feminină.

Știu că poate părea ciudat și mult prea simplu. ReNașterea psiho-socio-mentalo-emoțională și spirituală a femeii este calea spre o viață echlibrata. O lume creată CU energie feminină este mai autentică, mai umană.

Din funcțiile de lider pe care deja le au, femeile pot schimba lumea! Doar că leadershipul feminin transformă competiția în cooperare.

Echilibrează dorinţa pentru posesiuni materiale şi succes, cu căutarea liniștii sufletești. Diferențele trec în plan secund și ideea de unitate și armonie primează. Alegerile sunt bazate pe o înțelepciune intrinsecă, izvorâtă din simțire. Simţirea feminină echilibrează viziunea și focusul continuu pe acțiune al energiei masculine.

S-a spus acum mai bine de 100 de ani: “educă o femeie şi schimbă o generaţie!”. Eu reformulez în contextul prezent: ”o femeie renăscută schimbă o generaţie!

Sunt bucuroasă să pot ghida, prin terapie, femeile în acest proces de ReNaștere.

www.denisaflorea.com

Pentru a înțelege mai bine aceste aspecte vă invităm să fiți parte a webinarului ”Unde greșește femeia modernă? E puternică și independentă, dar goală pe dinăuntru”, susținut de către Denisa, luni, 26 februarie 2024, pe platforma  Zoom.

Mai multe detalii se regăsesc AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *