Lansarea Programului Național ”Femeia în construcții”

În cadrul celei de a VIII-a conferințe naționale marca OFA UGIR: ”Femeia de astăzi: Activ implicată în economie și societate” organizată vineri, 17 februarie, la Târgu Mureș a fost lansat programul național ”Femeia în construcții”alături de doamna Gogolák Hrubecz Margit – CEO Multinvest Group și doamna Besenyei Sarolta – Director Executiv IncubCenter, membre în cadrul OFA UGIR Mureș.

În prezent, implicarea femeilor într-o firmă de construcții este de natură administrativă, de la secretariat până la contabilitate. Însă trendurile din ultimii ani arată o migrare a femeilor de la arhitectură și design interior, în domeniul de amenajări interioare și chiar project management în cadrul lucrărilor complexe. 

Industria arată că avem nevoie de mai multe femei în construcții pentru a reflecta societatea în care trăim, și este mai deschisă femeilor ca oricând, totuși doar o zecime dintre angajații industriei sunt femei. 

Femeile pot activa cu siguranță în construcții și pot face provocările din oricare dintre segmentele acesteia. Succesul acestora de la femei specializate în diferite meserii, la femei manageri, la femei proprietari de afaceri, este mult îmbunătățit de resursele de educație continuă oferite de către IncubCenter. 

INCUBCENTER, cel mai nou incubator de afaceri din Târgu Mureș  și cel mai mare incubator de afaceri din Regiunea Centru, autorizat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, oferă start-up-urilor și tinerilor profesioniști din domeniul construcțiilor, condiții și servicii de cea mai înaltă calitate în vederea lansării, dezvoltării și susținerii ulterioare a afacerilor noi intrate pe piață prin incubarea acestora în cadrul centrului, concentrându-se în același timp pe utilizarea celor mai noi tehnologii din domeniu, precum și pe digitalizarea, computerizarea și robotizarea sectorului construcțiilor. Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul antreprenoriatului și al construcțiilor, proprietarii Grupului Multinvest, au construit Incubatorul din Târgu Mureș prin muncă perseverentă și o viziune concretă. Incubcenter este prima clădire dintr-o investiție strategică, lângă care se va construi un hotel și o clinică privată.

Pentru că o firmă este foarte firavă la început, în primii 3 ani de existență este foarte important să aibă o asistență, un mentorat profesionist din partea acelor oameni care au experiență în industria construcțiilor. Grupul Multinvest are acest know-how și poate să îndrume firmele din domeniul construcțiilor, care sunt la început de drum. Să nu uităm că  în spatele firmelor sunt oameni și oamenii trebuie susținuți în demersul lor de a păși pe drumul antreprenorilor de succes, ca împreună să construim o comunitate puternică.” – spune Zsolt Gogolák Hrubecz despre ideea din care s-a născut incubatorul de afaceri.

Grupul de firme Multinvest susține în mod activ dezvoltarea femeilor în domeniul construcțiilor, drept dovadă fiind și numărul foarte mare de doamne care activează în cadrul companiei. Peste 56% din numărul total de angajați sunt femei ocupând atât funcții importante de conducere cât și specialiști în diferite domenii precum arhitecte, ingineri de structură, ingineri civili, management  chiar și lucrătoare calificate pe șantier.

Conceptul de bază al programului ”Femeia în construcții” este sprijinirea femeilor în participarea activă în industria construcțiilor prin formare, programe de mentorat, burse educaționale, după cum urmează:

Dacă vrei să beneficiezi de avantajele acestui program, în calitate de persoană mentorată sau să devii și tu mentor, te invităm să consulți mai multe detalii AICI: www.incubcenter-startup.ro/program-national-femeia-in-constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *