Mirabela Miron, despre ”Finanțarea Digitalizării IMM-urilor”

Mirabela Miron, președinte OFA UGIR a participat recent, la webinarul CLCC, unde a susținut o alocuțiune despre Finanțarea Digitalizării IMM-urilor, în perioada 2021-2027, despre principalele avantaje și provocări pe care le presupune acest proces complex dar, mai ales, despre oportunitățile de sprijin pentru IMM-uri.

Digitalizarea IMM-urilor non-IT&C

Acest sprijin poate fi accesat și de societățile care au o vechime de minim un an de zile și nu au activat de la data înființării în domeniul IT pentru dezvoltarea de soluții software.

Programul de Digitalizare permite obținerea finanțării nerambursabile cuprinse între 30.000 € si 100.000 € ( însă nu poate depăși 50% din media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani) pentru firmele non-IT, contribuția acestora fiind de 10%.

Programul permite achiziția de: hardware, rețelistică și software pentru transformarea digitală a firmei; semnătură electronică; website (inclusiv hosting); arhivarea digitală; comerț electronic; servicii de tip cloud și SaaS (Software as a Service); soluții de cybersecurity; instruire personal.

 

În ceea ce privește Programele Operaționale Regionale, pe perioada 2021-2027, un accent deosebit se pune pe transferul tehnologic în beneficiul IMM-urilor, inclusiv prin crearea sau dezvoltarea de structuri și servicii de suport. Scopul este acela al fructificării avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor și al guvernului.

Prioritățile vizate de structura acestor Programe Operaționale Regionale vizează, în primul rând:

  • O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice cu o alocare de 2.393,44 milioane de euro.
  • O regiune cu orașe smart cu o alocare de 1.208,68 milioane de euro.
  • O regiune cu orașe prietenoase cu mediul.

Mai multe detalii, aflați din prezentarea de mai jos:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *