OFA UGIR Brașov – despre barometrul dezvoltării antreprenoriale și personale feminine

Inspirată de valorile OFA UGIR, sucursala antreprenoarelor din județul Brașov este barometrul dezvoltării antreprenoriale și personale feminine din zonă.

Astfel, pornind de la creșterea importanței rolului femeii în dezvoltarea societății românești, președinta OFA UGIR Brașov, Anda Lupșan, împreună cu alte antreprenoare (Ana Olariu, Cătălina Rațiu, Cristina Moldovan Veronica Costache, ca să menționăm doar câteva dintre ele) implicate proactiv în progresul sucursalei, au creat un spațiu propice sprijinirii, dezvoltării, promovării femeilor antreprenor și susținerii inițiativelor de business generatoare de produse și servicii inovatoare.

Astfel, printr-o serie de evenimente de promovare a valorilor OFA UGIR, de formare și consolidare a grupului, s-au pus bazele și s-a dat startul unei cooperări extraordinare între femei de business deschise către cunoaștere, progres, dezvoltare și suport.

Primul eveniment coordonat de Anda, a avut loc în luna martie 2023 și a fost un tea party elegant, plin de rafinament. Într-o atmosferă distinsă, peste 25 de doamne, alături de membrii conducerii OFA UGIR, au discutat despre organizație și avantajele pe care le aduce apartenența la acest patronat. Evenimentul a fost un adevărat succes, generând reacții entuziaste și dorința ferventă a multor femei de a se alătura organizației noastre.

În luna aprilie, a avut loc a doua întâlnire, de data aceasta un eveniment de networking desfășurat într-un decor plin de istorie și design, la impresionantul hotel Schuster Boarding House din Brașov. Această bijuterie de arhitectură art nouveau, restaurată cu mare atenție la detalii, a oferit un cadru magnific pentru conectare, socializare, dar și prilej de sărbătorire a uneia dintre membre, cu ocazia zilei de naștere. Această întâlnire a fost, de asemenea, un moment de bucurie pentru întâmpinarea și înscrierea de noi femei antreprenor în patronat.

În luna mai, membrele OFA UGIR au explorat o nouă formă de eveniment pe care boardul de conducere și-a propus să o dezvolte începând cu luna septembrie: membrii OFA UGIR vor fi gazde ale unor prezentări ale propriilor afaceri, oferind voluntar și un workshop relevant din domeniul lor de activitate. Această inițiativă își propune să ofere participantelor o înțelegere mai profundă a afacerilor conduse de către gazde, facilitând recomandări și colaborări valoroase.

Gazdele noastre din luna mai au fost femei remarcabile precum Ana Olariu, Consultant senior – Metropolitan Life, Cristina Moldovan, designer florist la Pictural și fondatoarea proiectului „Flori la Castel”, precum și Doina Ionescu, fondatoare și actriță la prestigioasa Școală de Teatru Qfeel din București și Brașov. Această experiență de neuitat a inclus activități de teatru, improvizație și un workshop despre design floral și educație financiară. Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă, aducând o notă de entuziasm și bucurie în rândul participanților.

În lunile de vară, s-a dorit o abordare mai relaxantă, pe măsură ce se intra în atmosfera vacanței. Astfel, în iunie s-a organizat un eveniment lejer la faimosul Country Hotel din Hărman, unde doamnele au avut ocazia să se bucure de ospitalitatea generoasă a gazdei, Marcela Cosnean. Am petrecut momente prețioase împreună, într-o atmosferă intimă și autentică, concentrându-ne pe consolidarea legăturilor dintre membrii noștri.

Evenimentul lunii iulie, este programat pentru data de 20, și va fi sub umbrela brandului Andei Lupșan, Blisspreneur. Într-o grădină de vară Juno Wine Garden, situată în afara zidurilor orașului vechi din Brașov, membrele OFA UGIR vor organiza un eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru adolescenții din centrele de plasament. Sub sloganul „Pe drumul meu roz”, se dorește sprijinirea acestor tineri în a-și înțelege cu înțelepciune și conștiență parcursul profesional din viitor. OFA UGIR este partener oficial în acest eveniment unic, care va fi desfășurat într-o atmosferă plină de bucurie și eleganță, cu dress code, băuturi și deserturi în tonuri de roz.

Pentru luna august, două dintre membrele patronatului, Iana Teodorescu și Veronica Costache, antreprenoare pasionate de wellbeing, pregătesc o seară de relaxare prin elemente de yoga și meditație. Numai bine, pentru a da energie și vitalitate tuturor doamnelor și proiectelor acestora, înainte de o toamnă și un sfârșit de an fabulous.

De la luna septembrie, se vor relua seria de evenimente susținute și găzduite de membri, iar o dată la trimestru, boardul organizational și-a propus organizarea unui eveniment-experiență care va combina o locație remarcabilă cu o experiență culinară, culturală sau spirituală. Invitați speciali și speakeri inspiraționali vor contribui la aceste momente de învățare și dezvoltare prețioase.

În prezent, sucursala Brașov, numără 30 de membri oficial înregistrați, fiecare dintre ele conducând afaceri în domenii diverse, precum educație, sănătate, beauty, marketing, producție, artă și design. Într-un viitor articol, vom avea plăcerea de a vă prezenta în detaliu câteva dintre aceste afaceri de excepție.

„Pentru acest an, ne-am propus să limităm numărul de înscrieri la 33 de femei, cu scopul de a ne cunoaște cât mai bine, de a dezvolta un nucleu solid bazat pe încredere și de a consolida principiile și valorile organizației noastre. Începând din anul viitor, vom accepta maxim 15 femei antreprenor noi pe an, pe baza unui interviu prealabil, pentru a ne asigura că împărtășim aceleași principii și valori.

Cu fiecare eveniment organizat, cu fiecare conexiune creată, Organizația Femeilor Antreprenor, OFA UGIR – Brașov crește în influență și putere, devenind un pol de excelență pentru femeile antreprenor din regiunea noastră. Suntem mândre de ceea ce am realizat până acum și suntem pline de entuziasm și determinare în privința planurilor noastre viitoare.”  Anda Lupșan, Președinte OFA UGIR Brașov

Pe măsură ce înaintează, membrele își propun să consolideze și să extindă rețeaua de femei antreprenor, să faciliteze colaborări valoroase și să ofere o platformă de dezvoltare profesională și personală pentru fiecare membru. Își doresc să fie un motor de creștere și inovație, să încurajeze femeile să-și urmeze pasiunile și să-și atingă potențialul maxim în domeniul antreprenorial.

Pentru a se asigura că OFA UGIR – Brașov rămâne o comunitate exclusivă și selectă, boardul continuă să respecte un proces riguros de selecție a noilor membre. Calitatea și valorile comune vor fi criteriile principale în alegerea femeilor antreprenor care se alătură organizației. Va crea un mediu în care sănătatea, educarea continuă și colaborarea sunt promovate și încurajate, pentru a dezvolta afacerile tuturor membrelor și pentru a se sprijini reciproc în atingerea obiectivelor.

„Suntem convinse că viitorul aduce noi oportunități și provocări, iar prin unitatea noastră și pasiunea comună pentru succes, vom depăși orice obstacol. Ne propunem să fim lideri în comunitatea antreprenorială, să influențăm schimbări pozitive în societate și să fim modele de inspirație pentru viitoarele generații de femei antreprenor.”Anda Lupșan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *