Renaissance – un regal cultural dedicat frumuseții, eleganței și leadershipului feminin

Peste 100 de reprezentante ale mediului antreprenorial, diplomatic și din administrația publică au participat la evenimentul Renaissance – un regal cultural dedicat frumuseții, eleganței și leadershipului feminin, organizat de Patronatul OFA UGIR filiala București, la WIN Gallery.

Printre momentele serii, invitatele au admirat expoziția de pictură Valori și Virtuți și s-au bucurat de recitalul de poezie susținut de poeta Aura Christi și de momentele muzicale susținute de Iulia Calei la harpă și Bianca Sumănariu la vioară. 

Evenimentul a cuprins și prezentarea activității patronatului OFA UGIR care, de mai bine de 4 ani, acționează pentru creșterea importanței rolului femeii în procesul decizional, susține antreprenoriatul feminin și sprijină inițiativele de afaceri care generează produse și servicii inovatoare, fiind un partener activ al instituțiilor statului în cadrul dialogului social.

”OFA UGIR a apărut ca o necesitate. După 20 de ani de antreprenoriat am realizat că nici acum femeile nu sunt susținute cum ar trebui. Patronatul este cel care ne dă posibilitatea să fim în permanent dialog cu autoritățile centrale și locale. Am venit aici de la întâlnirea organizată de Reprezentanța Comisiei Europene privind implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, unde am fost singura organizație care a vorbit în numele IMM-urilor românești, ceea ce spune mult despre expertiza noastră”, a subliniat Mirabela Miron, Președinta OFA UGIR.

“Azi sunteți parte a unui eveniment spectaculos care are menirea să arate că rolul de administrator sau director general într-o companie nu exclude pasiunea pentru artă, cultură și frumos”, a adăugat Mirabela Miron.

”Antreprenoarele din OFA-UGIR pot la fel de bine să susțină măsuri economice pentru mediul de afaceri și promovarea artelor. Dimineață am fost prezentă la evenimentul dedicat analizei stadiului de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), organizat în fiecare an de către Reprezentanța Permanentă a Comisiei Europene în România, unde am atras atenția că, deși PNRR-ul și Comisia Europeană se ghidează după principiul „nimeni nu trebuie lăsat în urmă”, IMM-urile din România sunt lăsate în urmă, sursele de finanțare pentru mediul privat din PNRR fiind infime în raport atât cu bugetul total al planului, cât și cu nevoile antreprenorilor”, a arătat Ana – Maria Icătoiu, vicepreședinta OFA UGIR.

”E o bucurie, o onoare, dar este în primul rând o mândrie ca UGIR și aibă în componeța confederției patronale o Organizație a Femeilor Antreprenor. Un patronat feminin are o motivație mult mai puternică decât a noastră. Sunteți un patronat unic și aveți un drum plin cu succese. Vă felicit din toată inima și vă încurajez să continuați, pentru că simt că aveți o energie care crește necontenit”, a declarat Radu Godeanu, vicepreședinte UGIR.

„Organizat chiar în ziua echinocțiului de primăvară, evenimentul Renaissance se desfășoară sub semnul echilibrului, al unor noi proiecte de succes și al cooperării, pentru că împreună suntem mai puternice”, a declarat Mioara Iofciulescu, vicepreședinta OFA UGIR și CEO Atlantis România, co-organizatoarea și moderatoarea evenimentului.

În cei patru ani de activitate, OFA UGIR a atras peste 800 de membri, parteneri și colaboratori, a organizat 135 de evenimente constând în conferințe naționale și internaționale, sesiuni de training, campanii caritabile sau umanitare, la care au participat peste 8000 de invitați în format fizic și aproape 1200 de persoane în format online. Patronatul are filiale în 25 din cele 42 de județe ale României și a trecut granițele țării, fiind prezent în Republica Moldova, Croația și Regatul Unit al Marii Britanii, anul acesta urmând să fie deschise noi filiale în Europa”, a completat aceasta.

Întregul concept a fost creat în jurul lansării colecției vestimentare Renaissance by Novak Couture, semnată de designerul Alina Novac, antreprenoare de succes, ce activează în mai multe domenii și vicepreședinta OFA UGIR, coordonatoarea departamentului relații internaționale a patronatului. Colecția vestimentară lansată pe 20 martie reprezintă un omagiu oferit erei renascentiste, transpusă în puterea și grația feminină, o uniune sacră dintre frumusețe și artă, ce ne invită la o sărbătoare a divinului feminin, pentru a celebra potențialul nelimitat al creației. Asemenea femeii OFA UGIR, care este o forță ce emană măreție și autoritate, fiecare piesă Novak Couture emană o energie puternică, îndrăznind sa respingă conservatorismul și să exploreze noi forme artistice, prin simplitate, claritate, echilibru, ordine și armonie. Cu o viziune inovatoare, Alina Novac este o susținătoare a eleganței clasice transpuse în contemporan, inspirând și încurajând femeile să-și exprime puterea interioară și frumusețea lor unică prin autenticitatea personalității și arta vestimentară. Colecția a fost prezentată chiar de către membrele OFA UGIR, femei extraordinare care au demonstrat ce înseamnă frumusețea, grația și eleganța prin atitudine, forță lăuntrică și spirit de echipă.

„Este o încântare incomensurabilă să văd astăzi cum viziunea mea despre artă și spirit ia o formă care transcede puterea gândului. Avem un patrimoniu cultural excepțional care se regăsește în fiecare doamnă prezentă aici, pentru că fiecare dintre noi este o ambasadoare a frumuseții și autenticității spiritului românesc”, a declarat Alina Novac.

Rochiile au fost accesorizate cu bijuterii din colecția FLORAL aflată în patrimoniul Academiei de Artă Handmade București, realizate manual de artiști și artizani români, membri ai academiei.

Atmosfera de poveste a fost susținută de cadrul elegant, încărcat de artă și istorie, pe care îl oferă WIN Gallery. “Este o bucurie să vă fim gazde și ne onorează prezența atâtor doamne extraordinare.  Dincolo de a fi o galerie de artă, vrem să devenim un punct de referință pentru evenimente deosebite – de la întâlniri sociale, la prezentări de carte și seri muzicale – elevând periplul cultural. Împreună, vom porni în căutarea sensului și a sensurilor, acest exercițiu fiind cel care ne definește ca oameni și firul care ne leagă ca omenire”, a spus Irina Stoenescu, Președinta WIN Gallery.

În încheierea evenimentului, Ana-Maria Alexandru, coordonator de dezvoltare OFA-UGIR București și fondatoare AMA Leadership Academy a prezentat pilonii de acțiune din cadrul patronatului:”În comunitatea OFA UGIR, urmărim trei tipuri majore de obiective: să fim prezente în grupurile de dialog social și să contribuim cu expertiza membrelor noastre la procesul legislativ și la elaborarea politicilor publice; să dezvoltăm proiecte cu impact real în economia, societatea și cultura românească și să sprijinim dezvoltarea afacerile membrelor noastre, inclusiv prin programe de mentorat, leadership, comunicare și antreprenoriat.”

”OFA UGIR are un sens foarte amplu, dar foarte concret și firesc: acela de a completa în societatea românească latura feminină. Și nu din ambiție, ci pur și simplu pentru că bărbații și femeile trăiesc tipuri de experiențe diferite de-a lungul vieții, iar în procesul de legiferare de la nivel național, județean și local avem nevoie de ambele perspective”, a concluzionat Violeta Vijulie, expert comunicare în cadrul patronatului, fondatoarea SENS. Atelier de comunicare și consultanță.

În cadrul sesiunii de socializare, invitații au avut parte de o experiență gastronomică deosebită prin degustarea produselor gourmet și a vinurilor premiate oferite de Prive Artwine&Fromage, dar și a dulciurilor rafinate create de elevii de la Bakery School România, primul proiect educațional ce are în atenție pâinea viitorului și care se derulează în sistem de învățământ dual sub egida Puratos România.

Întregul eveniment a fost transmis live și a beneficiat de suport tehnic din partea televiziunii Tele7abc, una dintre cele mai vechi instituții media din România, care și-a reluat activitatea în 2021, oferind publicului o grilă de programe generaliste și conținut de calitate din domeniul economic, social, cultural, educativ sau politic.

Albumul foto poate fi regăsit AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *