OFA UGIR investește în succesul tău și al afacerii tale!
OFA UGIR continuă și în această toamnă seria seminariilor tematice și a trainingurilor profesionale dedicate membrilor organizației.
Evenimentele sunt organizate în mediul on-line, împreună cu specialiști cu expertiză în domeniul lor de activitate, aceștia fiind parte a echipei executive OFA UGIR.
Un nou webinar a fost organizat în 26 noiembrie 2021 cu tematica: ”ARTA DE A LUA MASA CU ELENGANȚĂ” organizat împreună cu doamna Ruxandra Lăcătuș, profesoara de bune maniere.
În cadrul webinarului au fost prezentate situații și exemple concrete de servire a mesei și s-au atns următoarele aspecte:
- elemente de istorie și obiceiuri de servire a mesei
- geografia mesei (tipuri de tacâmuri, farfurii, pahare, șervet și cum se așează efectiv acestea pe masă)
- modalitatea de aranjare a oaspeților la masă
- reguli de comportare în timpul mesei (așezarea și ridicarea de la masă, folosirea șervetului, conversația, modul în care se servesc diverse alimente)
- diverse stiluri de a lua masa (american, continental, francez și asiatic) – folosirea tacâmurilor și a paharelor
- cum mâncăm diferite feluri de alimente (supa, friptura, peștele, pâinea, desertul)
- despre băuturi și toasturi
- despre situațiile incomode sau amuzante în care te poți afla la servirea mesei în situații oficiale, protocoale.
Fiecare punct a avut fotografii explicative, punctându-se eleganța așezării mesei, atenția la detalii și la a face invitații să se simtă confortabil.
De asemenea, au fost prezentate și situații de tip ”așa nu” iar apoi, în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, doamna Ruxandra Lăcătuș a răspuns punctual curiozităților și nelămuririlor participanților la webinar.
Doamna Ruxandra Lăcătuș este Director General în cadrul UGIR, Uniunea Generală a Industriașilor din România și Director General în cadrul EU Protocol, The School of Etiquette and Protocol.