Adriana Făgărășian: ”Succesul nu este o carte de bucate, pe care o deschidem și găsim rețeta perfectă!”

Adriana Făgărășian, președinte OFA UGIR Brașov, este un antreprenor de succes, care a avut curajul să revină în România, după 15 ani și să pornească o nouă afacere, într-un domeniu beauty. Adriana este Owner la SkinMedic Beauty Clinic Brașov, Manager Partner la AVISSO, a fost ambassador la Elite Business Women, este implicată în proiecte culturale și umanitare, atât în țară, cât și în Italia.

Adriana Făgărășian, cum ați pornit afacerea din România și cum ați crescut-o?

– Afacerea am pornit-o din dorința de a aduce în România, produse de o calitate excepțională, în industria estetică. Am ales o franciză cu un renume fantastic peste hotare și sunt foarte mulțumită de alegerea mea. Am deschis afacerea acum un an, am investit, pe lângă bani, mult suflet, perfecționări de personal în afara țării, multă muncă depusă pentru crearea strategiilor de piață, pentru atragerea și fidelitatea clientelei

Câte femei aveți angajate? Care sunt calitățile pe care le apreciați la un angajat?

Avem 4 esteticiene profesioniste, care lucrează în clinică și admir la ele dorința de evoluție, faptul că sunt dedicate nu doar meseriei, ci și acestei firme, în principal. Loialitatea este un factor extrem de important, la fel și spiritul de echipă. Da, cred că acestea sunt, după profesionalitate, calitățile pe care le caut într-un colaborator.

”Cuvântul care definește procesul meu de devenire este REINVENTARE”

Cum v-a schimbat afacerea din punct de vedere profesional dar și personal?

 După 16 ani de locuit în altă țară, faptul că m-am întors în România și am deschis aici un business, a fost o schimbare radicală, din absolut toate punctele de vedere. Până în momentul mutării înapoi în țară, am lucrat la firma de construcții a familiei mele, din Italia. Apoi, singură, pe cont propriu, am decis deschiderea acestei francize, mult în afara mediului de afaceri cu care fusesem obișnuită până în acel moment. A trebuit să mă adeptez unei dinamici diferite de afaceri, clientela era foarte diferită, strategiile de analiză și implementare erau, de asemenea, noi. Cuvântul care cred că definește procesul meu de devenire este REINVENTARE. În plan personal, iarăși, schimbarea a fost radicală, fiindcă m-am mutat împreună cu cei doi copii, înapoi în țară. Deci, mediu de afaceri nou, casă nouă, școli noi pentru copii, prieteni noi pentru ei… O aventură, ce mai!

Care au fost obstacolele/prejudecățile pe care a trebuit să le depășiți?

Oh, după ce ani de zile lucrezi într-o firmă cu o echipă mult mai mare, evident că au fost voci care nu credeau că m-aș putea dezvolta departe de firma familiei, departe de țara în care am locuit toată perioada mea de adult! Însă, cred că, tot ce spuneau unii sau alții, nu avea nimic de-a face cu mine. M-am dedicat proiectului, m-am dedicat mie, am muncit mult, am investit timp și suflet și, iată, că am reușit. Satisfacția mea este cu atât mai mare!

”Nu permite cuiva să îți spună că visul tau este prea mare!”

Ce calități credeți că trebuie să aibă o femeie ca să fie un antreprenor de succes?

Aceleași calități pe care trebuie să le aibă orice antreprenor, fie că este sau nu, femeie: să creadă în proiectul său, să fie adaptabil, să își aleagă colaboratori de excepție, să creadă în produsul său și, mai ales, să creadă în sine! Să respecte piața, clientul și colaboratorii!

Din punctul dumneavoastră de vedere, există o rețetă a succesului?

Există, sigur… doar că diferă de la unul la altul! Nu este vorba despre „o rețetă” neapărat. Succesul nu este o carte de bucate, pe care o deschidem și găsim o rețetă de prăjitură pe care apoi, respectând cantitățile și instrucțiunile, reușim să o realizam întocmai. Succesul este rezultatul muncii susținute de entuziasm, susținute inclusiv de eventualele mici eșecuri, din care învățăm constant. Dacă știm să fim onești cu noi și deschiși ideilor, orice eveniment poate fi transformat în oportunitate.

Ați avut vreun eșec în afaceri? Cum l-ați depășit?

Deocamdată nu. Însă, dacă va apărea vreodată, sper să fie cât mai mic, dar să mă învețe că, data viitoare, să fiu mai bună decât acum.

Care este modelul dumneavoastră de leader și cum v-a influențat acesta?

Maya Angelou! O ador! Una din cele mai prolifere luptătoare pentru drepturile omului și ale femeii. O femeie extrem de puternică și, în același timp, de o delicatețe infinită. O forță minunată, o voce și o femeie cu o încredere în sine de admirat, de lăudat.. Un adevărat exemplu!

Cum reușiți să mențineți un echilibru între viața privată și cea de antreprenor?

Îmi creez constant, echilibrul! Important este să îmi cunosc prioritățile și, în funcție de ele, mă organizez. Organizarea este foarte, foarte importantă!

3 sfaturi de încurajare/dezvoltare personală/profesională pe care le-ați da femeilor antreprenor!

1. Dacă ai un vis, fă tot posibilul să îl realizezi! Altfel, vei trăi o viață întreagă cu regretul, iar regretele fac rău sănătății!

2. Dacă nu ai tot ceea ce îți trebuie pentru a-ți îndeplini visul, întreabă oameni care știu mai mult decât tine! Învață, citește, caută, întreabă, dacă te dau afara pe ușă, atunci e cazul sa intri pe fereastră!

3. Nu permite cuiva să îți spună că visul tau este prea mare! Cu cât e mai mare, cu atât mai bine nu permite limitelor mentale ale altor  persoane  să devină limitele tale. Nu uita că nu mai e nimeni ca tine în lumea asta și acest lucru e superputerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *