EDIH Digital Innovation Zone sprijină digitalizarea IMM-urilor

În cele ce urmează, OFA UGIR vă prezintă oportunitățile oferite de către EDIH Digital Innovation Zone, în baza parteneriatului semnat cu aceștia.

În data 19 iulie 2023 în cadrul Conferinței dedicate Apelului “Transformarea digitală a IMM-urilor orientată către creșterea intensității digitale“, am putut afla precondițiile/ criteriile eligibile pe care ar trebui să le îndepliniți pentru a accesa finanțare în cadrul Programului Regional Nord-Est, Prioritatea 2-O regiune mai digitalizată.

Dintre acestea menționam:

  • Nevoi digitalizare: #NEdigitalizăm
  • Obținerea unui studiu de fezabilitate realizat de un furnizor IT sau de către un hub de inovare digitală.

Dacă vrei să fii și tu parte a acestei oportunități de finanțare, completează CHESTIONARUL conform condițiilor de mai sus.

Despre Digital Innovation Zone

Digital Innovation Zone este primul hub de inovare digitală din Regiunea Nord-Est, o inițiativă de jos în sus încă din iunie 2019, care, pe baza angajamentului mai multor entități publice și private din regiune cu experiență în inovare și soluții digitale, a devenit o structură recunoscută la nivel European.

În calitate de EDIH (European Digital Innovation Hub) regional, este o structură de tip One-Stop-Shop care sprijină companiile și instituțiile publice să devină mai competitive, oferind acces la 4 categorii mari de servicii suport:

■ Soluții de finanțare a digitalizării;

■ Noi competențe digitale;

■ Conectarea furnizorilor de soluții digitale cu clienți și parteneri din regiune și din Europa prin acces la ecosistemul de inovare;

■ Facilități de testare a noilor tehnologii înainte de achiziționare.

Primul hub de inovare digitală din Regiunea Nord-Est

În noiembrie 2020, Digital Innovation Zone este selectat de Autoritatea pentru Digitalizarea României ca HUB regional reprezentativ pentru competiția europeană a EDIH (European Digital Innovation Hubs) din programul Europa Digitală.

Astfel că, în luna februarie 2022, a depus aplicația pentru o finanțare de 4 Mil. Euro, 100% nerambursabili, prin care să desfășoare activitățile suport specifice procesului de transformare digitală a companiilor și instituțiilor publice din Regiunea Nord-Est.

De asemenea, contribuie la stabilirea direcțiilor de finanțare în zona digitală, organizarea de ateliere de descoperire antreprenorială (EDP) pentru sectorul IT și definirea unei strategii de digitalizare pentru regiune.

Astăzi, Digital Innovation Zone este o structură complexă, un ecosistem cu toate componentele necesare pentru a susține procesul de transformare digitală a companiilor și instituțiilor publice din regiune.

În septembrie 2022 s-a semnat contractul de finanțare de 4 mil. euro din care 50% provin din programul Europa Digitală, iar 50% vor fi co-finanțare din Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF).

Digital Innovation Zone este singurul Hub European de Inovare Digitală din regiunea de Nord-Est a României.

A fost creat în 2019, la inițiativa Agenției de Dezvoltare Regională din Nord-Est, universităților, clusterelor și mai multor companii private din domeniul tehnologiei & marketing digital din regiune.

Acestea susțin, cu expertiză, soluții, programe și profesioniști, transformarea și inovația digitală a IMM-urilor și a spitalelor publice.

Mai multe detalii despre activitatea sa, se pot găsi aici: https://digital-innovation.zone/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *